Šoutajm u ''Pioniru'' - Partizan zakazao novo finale sa Zvezdom i dobio još jednog Aleksu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Ono što brine navijače jeste led na nozi Kevina Pantera koji nije igrao u drugom poluvremenu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, gde će se za titulu boriti protiv Crvene zvezde, baš kao i u nedavnom finalu AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su večeras pred 1.526 gledalaca u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ubedljivo savladali ekipu Mege rezultatom 96:68 i sa 2:1 u pobedama dobili ovu polufinalnu seriju.

Posle loše igre i poraza u drugom meču, Partizan je večeras od samog početka zaigrao odlično u odbrani, uz veliku napadačku sigurnost, u čemu je u uvodnim minutima prednjačio kapiten Kevin Panter.

Pogodio je dve trojke, zatim još jedan šut sa poludistance i najviše zahvaljujuću njemu Partizan je poveo sa 10:0.

To je dalo dodatnu energiju crno-belima i ulilo samopouzdanje ostatku ekipe. Počeo je i Zek Ledej da pogađa, odličan je bio i Bruno Kaboklo, ali i Danilo Anđušić koji se isticao odličnim reakcijama u odbrani.

Razlika u korist Partizana je rasla iz minuta u minut, sve do 39:9 na kraju prvog kvartala.

A onda, potpuno druga slika na terenu od početka druge deonice. Mega odmah pravi seriju 6:0, čime je naterala Željka Obradovcića na tajm-aut, ali crno-beli četiri i po minuta nisu uspeli da postignu nove poene.

Oporavljeni Uroš Plavšić je počeo da pravi sve više problema odbrani Partizana, uz Nikolu Đurišića koji je i ovoga puta bio Megin lider na terenu.

Mnogo problema imali su crno-beli u napadu u ovom delu igre i posle 39 poena u prboj četvrtini postigli su samo osam u drugoj, a Mega je smanjila razliku na 47:31.

Ipak, u trećem kvartalu Partizan nije dozvolio da se razlika još više smanji, a ovu deonicu je obeležio Danilo Anđušić koji je stigao do 16 svojih poena.

Otpor gostiju je počeo polako da pada, Partizan se vratio na blizu trideset poena prednosti, što je omogućilo treneru Obradoviću da u poslednjoj četvrtini ukaže šansu i debitantum, mladom centru Aleksi Dimitrijeviću koji je tek proslavio 18. rođendan.

On je sjajno iskoristio svoju minutažu, nije se uplašio i vrlo brzo je stigao do šest postigmutih poena. Nešto kasnije je zaigrao i mladi plej Savo Drezgić koji se takođe upisao u strelce, ali ono što brine navijače Partizana je povreda kapitena Kevina Pantera koji je odigrao nekih 12 minuta u prvom poluvremenu, a u nastavku je presedeo na klupi, držeći led na nozi.

Zek Ledej je sa 17 poena bio najefikasniji u Partizanu, Anđušić je upisao pomenutih 16, baš kao i Bruno Kaboklo, a Aleksa Dimitrijević je stigao i do osam poena do kraja meča.

Kod gostiju 21 poen Filipa Jovića koji je bio najraspoloženiji u svom timu tokom drugog poluvremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke