ŠOUTAJM - Zvezdino dete odvelo Megu na završni turnir Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.12.2015.
23:57
Izvor: Sportske.net

Juniorski sastav KK Mega Leks ostvario je izvanredan rezultat u Rimu gde je pobedom nad domaćom ekipom Stela Azura obezbedio plasman na završni turnir Evrolige.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Fantastičan uspeh ostvarili su juniori Mega Leksa koji su tokom prethodna tri dana igrali kvalifikacije za plasman na završni turnir Evrolige.

Ekipa Nenada Čanka večeras je u Rimu "okrenula" rezultat i savladala domaću Stela Azuru rezultatom 73:71 (17:22, 17:15, 24:16, 15:18) čime je obezbeđen plasman na fajnal-ejt Evrolige.

Niko nije mogao da nasluti da će juniori Mega Leksa večeras uspeti da ostvare ovako značajan rezultat, pošto je protivnik furiozno počeo meč serijom 20:5.

Mega se lagano vraćala u meč, da bi sredinom treće deonice preuzela vođstvo, a na tri minuta pre kraja stigla je i do devet poena prednosti (69:60).

Domaćin je uz nekoliko pogođenih šuteva i promašaja Meginih klinaca sa linije penala uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu ali je srpski sastav odbranio vođstvo i na kraju slavio.

Najbolji u redovima Mege bio je košarkaš Crvene zvezde Telekom Aleksandar Aranitović sa 28 poena i 7 skokova a pratili su ga Novak Musić sa 13 poena i 8 skokova i Marko Pecarski sa 12 poena.

Za MVP turnira je izabran upravo Aranitović, koji je i član najbolje petorke u Rimu. Novak Musić je dobio priznanje „Mario Dele Kave“ za najboljeg sportsmena.

Finalni turnir juniorske Evrolige će se održati u od 12. do 15. maja 2016. godine u Berlinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke