SP - Italija slomila tvrdu Angolu pred nestvarnim brojem ljudi

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.08.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Sjajna atmosfera.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Italije pobedom je otvorila Svetsko prvenstvo protiv Angole pošto su trijumfovali sa 81:67 u „Arena Filipini“.

Nije se postavljalo pitanje favorita pred ovaj meč, ali tokom njegovog samog toka postalo je upitno može li Italija da savlada Angolu...

Odličan otpor pružila je afrička selekcija, imala zavidnih 11:4 na otvaranju utakmice, da bi Italijani u nešto sporijem periodu igre uspeli da odgovore i preuzmu rezultatsku inicijativu. Međutim, na parketu je bilo nešto drugačije. Angola je pružala izuzetan otpor selekciji Đanmarka Poceka, a temperamentni stručnjak se oslanjao na odličnog Stefana Tonuta koji je do poluvremena ubacio 10 poena, kao i na drugoj strani Šilde Dundao za 43:40 u korist „azura“.

I nastavak je protekao dosta slično. Nije Angola popuštala, bili su sve vreme u egalu do momenta kada su ušli u prazan hod pri rezultatu 57:57. Tada Italijani serijom 8:0 uspevaju da se odmaknu na bezbednu udaljenost. Jeste Tonut uspevao da se istakne, ali lider ekipe zapravo je bio Simone Fontekio čiji su poeni često dolazili na „nevidljivi“ način. 

Drame do kraja nije bilo, a ono što je bilo impozantno jeste podatak o broju navijača za jednu utakmicu koja jeste otvorila Mundobasket, ali su učestvovale dve selekcije koje nisu sa kontinenta zemlje domaćina. Duel je gledalo više od 21.200 ljudi, što je gotovo rekord Evrolige koji datira od sezone 2008/2009 sa meča Partizana i Panatinaikosa.

Naravno, razlog je taj što domaća reprezentacija igra kasnije danas, te su Filipinci rešili da na vreme zauzmu svoja mesta.

Šilde Dundao predvodio je Angolu sa 19 poena, koliko je na drugoj strani imao Simone Fontekio. Tonut je ubacio jedan manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke