SP, kval. - Crna Gora i Bosna se nisu "obrukale"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.07.2022.
22:14
Izvor: Sportske.net

Važne pobede komšija.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaši Crne Gore opravdali su ulogu favorita i savladali Portugaliju u gostima sa 77:62 u poslednjem kolu grupe "E" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Crnogorci su nakon velike pobede protiv Francuske u "Morači" večeras u potpunosti kontrolisali meč i stigli do ubedljive pobede.

Već posle nekoliko minuta gosti su vodili dvocifrenom razlikom, bilo je 16:5, a utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini kada je ekipa selektora Radovića došla do maksimalnih +18 (37:19).

Uspeli su Portugalci da sredinom treće deonice spuste zaostatak na jednocifrenu razliku, bilo je 43:51, ali je to bilo sve od autsajdera na ovom meču.

U poslednjoj četvrtini Crna Gora je bila mnogo bolja i bez problema stigla do trijumfa.

Najbolji u redovima pobednika bio je Aleksa Ilić sa 14 poena, po 13 su postigli Nikola Ivanović i Petar Popović. Kod domaćina bolji od ostalih bio je Keiroš sa 17 poena.

Crna Gora je takmičenje u grupi "E" završila na drugom mestu sa skorom 4-2, pobedu više ostvarili su Francuzi, Mađari su treći sa po tri pobede i poraza, dok je na dnu Portugalija bez trijumfa.

Pobedu je večeras ostvarila i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Bosanci su kod kuće savladali Bugarsku sa 76:73 i tako izborili plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Domaće je do pobede predvodio Halilović sa 16 poena, Lazić je ubacio 14, a poen manje Musa. Naturalizovani Amerikanac Di Bos bio je najefikasniji u Bugarskoj sa 24 poena.

Bosanci su završili kao treću u grupi "F" sa skorom 3-3, isti rezultat ostvarili su i Česi, dok je Litvanija pretrpela samo jedan poraz. Bugari su poslednji sa pet poraza i jednom pobedom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke