SP (kval.) – Francuska deklasirala Češku, Španija surova prema Islandu!

Autor: Mladen Heleta
sreda 24.08.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Sigurne pobede olimpijskog vicešampiona i svetskog prvaka.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U poslednja dva večerašnja meča u evropskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci, Francuska je u Parizu deklasirala Češku sa 95:60, dok je Španija u Pamploni bila ubedljiva protiv Islanda i slavila sa 87:57.

Francuzi su malo mučili u prvom poluvremenu, kada se nazirala senzacija reprezentacije Češke. Gosti su na veliki odmor otišli sa plus četiri.

Ipak, u trećoj četvrtini su domaći ubacili u petu brzinu i dobili taj period rezultatom 28:8. U četvrtoj je bilo 29:10, za siguran trijumf Francuza.

Najefikasniji su bili Geršon Jabusele i Timoti Luvavu sa po 16 poena, dok je Gober imao 14 poena, uz sedam skokova, a Ertel sedam poena i devet asistencija.

Na drugoj strani 14 poena je imao Vojčeh Hruban. Jan Veseli je upisao četiri poena, pet skokova i čak sedam asistencija. Nije igrao povređeni Tomaš Satoranski.

Danas su u ovoj grupi K Crnogorci nadigrali Bosnu i Hercegovinu, dok su Litvanci slavili u Mađarskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Izabranici Serđa Skariola su u Pamploni ubacili Islandu 51 poen za poluvreme i svima je bilo potpuno jasno da gosti ovde nemaju šta da traže.

Najefikasniji u sastavu Španije, aktuelnog svetskog šampiona, bio je Vili Ernangomes sa 19 poena. Haime Pradilja je ubacio 14, a Rudi Fernandes 13 poena.

U redovima Islanda, Elvar Fridrikson je postigao 14 poena.

U ovoj grupi L je danas Gruzija pobedila Holandiju, a Italija je savladala Ukrajinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke