SP, kval. - "Furiozna" Gruzija dobila Špance!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.07.2022.
19:36
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje, a moža i ne.

Beta/Markus Schreiber
Beta/Markus Schreiber

Povezane vesti

Košarkaši Gruzije savladali su Španiju, nakon produžetaka, sa 82:76(15:14, 22:17, 7:16, 23:20,15:9) u meču šestog kola grupe "G" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Gruzijci su tako naneli prvi poraz velikom favoritu u grupi, a sebi drastično popravili šanse da se plasiraju na Mundobasket 2023. godine.

Domaćin se ni malo nije uplašio "crvene furije" koja je na ovom meču bila bez pomoći evroligaških i NBA igrača, to su Gruzijci uspeli da iskoriste i dođu do istorisjkog trijumfa.

U prvom poluvremenu Gruzija je održavala jednocifrenu prednost, domaći su imali maksimalnih +7 u nekoliko navrata, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 37:31.

Uspela je ekipa Serđa Skariola da prekorene u uvodnim minutima drugog dela, a u poslednju deonicu Španci su ušli sa tri poena prednosti, 47:44.

Posle neizvesne završnice i trojke Brizuela, utakmica je otišla u produžetak. 

Tamo su se Gruzijci mnogo bolje snašli i potpuno zasluženo stigli do pobede.

Gruziju su do pobede predovdili Šermandini sa 18, Adronikašvili sa 17 i MekFaden sa 16 poena, dok je dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova ima Šengelija. Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Lopez-Arostegi sa 14 poena, dva poena manje ubacio je Brizuela.

Nakon šest odigranih utakmica, Španci su prvi u grupi sa skorom 5-1, Gruzija je druga sa četiri pobede i jednim porazom, uz meč manje protiv Ukrajine, koja ima po skor 2-2 i trenutno igra protiv Severne Makedonije. Naš sused je poslednji na tabeli, bez trijumfa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke