SP, kval. - Letonci i Nemci ne posustaju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

Ubedljive pobede ostvarili su večeras i jedni i drugi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U iščekivanju večerašnjeg duela Srbije i Belgije u Nišu, u Grupi A je već odigrana utakmica poslednjeg kola između Slovačke i Letonije, a kako se i očekivalo, Letonci su ostvarili ubedljivu pobedu protiv poslednjeplasirane ekipe u grupi.

Posle trijumfa nad Srbijom pre par dana, Letonija je večeras slavila sa 93:60, uz 23 poena Davisa Bertansa i tako potvrdila prvo mesto u grupi sa pet pobeda i samo jednim porazom, a Slovaci su pretrpeli svih šest poraza i ovde završavaju učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. S obzirom da je Slovačka ispala, večerašnja pobeda Letonije neće biti uračunata za tabelu nove grupe koja će biti formirana za završnu fazu kvalifikacija od po tri prvoplasirane ekipe iz grupa A i B.

Poput Letonije u Grupi A, Nemačka je dominirala u Grupi D, gde je večeras savladala Poljsku na svom terenu sa 93:83, uz 15 poena Sengfeldera, dok Poljacima nisu pomogla ni 32 poena Slotera. Ovim porazom Poljaci su eliminisani, jer sa dve pobede i četiri poraza imaju lošiji međusobni skor i od Izraela i od Estonije koji takođe igraju večeras, pa bez obzira ko izgubi u tom meču, imaće bolji skor od Poljaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke