SP - Prvih 10 u drugoj fazi poznato, čekamo ostale

Autor: Sportske Net
utorak 29.08.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Kako stoje stvari do sada.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Danas je završena prva grupna faza za četiri grupe na Svetskom košarkašom prvenstvu. Poznato je prvih 10 reprzentacija koje su obezbedile plasman u drugu fazu, a sutra ćemo dobiti i kompletan spisak učesnika. U sredu će biti formirane nove grupe u koje reprezentacije prenose pobede koje su ostvarile do sada. 

Posle pet dana, može se reći da je jedino, ali veliko iznenađenje, ispadanje viceprvaka Evrope i branioca bronze na Mundobasketu, Francuske. 

Danas su u okviru grupe A slavile Dominikana i Italija. Dominikanska Republika je slavila protiv Angole 75:67 i kao prvoplasirana sa tri pobede prošla dalje, dok je Italija pobedila Filipine 90:83 i prošla kao druga. Ova grupa se ukršta sa grupom B u kojoj je Srbija. 

U okviru grupe D Egipat je pobedio Meksiko 100:72, ali uzalud, s obzirom na to da su plasman obezbedile Litvanija i Crna Gora. Litvanci su danas savladali Crnogorce 91:71. 

U grupi E dalje su prošle Nemačka, koja je pobedila Finsku 101:75 za maksimalnih 3:0, i Australija kao drugoplasirana, koja je savladala Japan 109:89.

Kanada je danas u grupi H savladala Letoniju 101:75, ali su obe reprezentacije prošle dalje, Kanađani kao maksimalni i Letonci sa jednim porazom. Ispali su Francuska i Liban. 

U okviru grupe B sutra Srbija ima šansu da protiv Južnog Sudana overi prvo mesto, dok je za drugu poziciju najverovatniji kandidat Portoriko koji igra protiv Kine koja ima dva poraza. 

U grupi C Sjedinjene Države već su ostvarile plasman, dok će se za direktan plasman boriti Grčka i Novi Zeland. 

U grupi F Slovenci ukoliko pobede idu dalje kao prvoplasirani, dok Gruzija pobedom protiv Venecule može obezbediti plasman kao druga. 

U G grupi Španija sigurno prolazi, dok će se Obala Slonovače i Brazil boriti za mesto u drugom krugu.

Kostur za narednu fazu: 

Grupa I

Dominikanska Republika 3-0

Italija 2-1

B1

B2

Grupa J

Litvanija 3-0

Crna Gora 2-1

SAD

C2

Grupa K

Nemačka 3-0

Australija 2-1

F1

F2

Grupa L

Kanada 3-0

Letonija 2-1

Španija

G2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke