SP - Senzacija! Francuzi eliminisani!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.08.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Kanada ih ''načela'', Letonija ih dotukla!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle debakla od Kanade u prvom kolu Svetskog prvenstva, za selekciju Francuske je današnji meč u Džakarti protiv Letonije bio presudan kako bi zadržala šanse za prolaz dalje.

Ali, nije uspela u tome! Letonija je u samom finišu meča uspela da napravi preokret i trijumfuje sa 88:86!

Posle prvog poluvremena, a pogotovo posle treće četvrtine, izgledalo je da će ''trikolori'' bez većih problema opravdati ulogu favorita, jer su na ulasku u posldnjih deset minuta igre vodili sa 74:62.

Ali, kako se meč bližio kraju, Letonci su krenuli na ''sve ili ništa'', uspeli su da smanje razliku i da izazovu nervozu kod rivala. Ta nervoza se pretvorila u paniku u poslednjem minutu meča, kada je Letonija uspela da povede sa 87:86, poenima Rolandsa Šmitsa sa linije penala!

Francuzi ne koriste naredni napad, morali su odmah da prave novi faul, pa je Žagars pofgodio za 88:86.

Poslednja nada da će Francuska izbeći porauz iščezla je u trenutku kada je Silvan Francisko promašio šut za tri poena i slavlje Letonaca je moglo da počne.

Iz Grupe H dalje idu Kanada i Letonija koje imaju po dve pobede, a Francuska i Liban posle dva poraza više nemaju nikakvih šansi za prolaz u narednu rundu takmičenja. 

Arturs Žagars je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Rolands Šmits je upisao 20, a Davis Bertans 15 poena.

Kod Francuza se istakao Evan Furnije sa 27 poena, Geršon Jabusele je upisao 18.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke