Španci ne zaboravljaju Partizanovu titulu, čestitali i crveno-beli, Ostoja ponosan...

Autor: Darko Mitrović
petak 16.04.2021.
16:20
Izvor: Sportske.net

Partizan se danas sa ponosom seća najvećeg uspeha u klupskoj istoriji.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Pre tačno 29 godina, Partizan je u Istanbulu osvojio titulu prvaka Evrope, pošto je u dramatičnom i nezboravnom finalu, trojkom Saše Đorđevića u poslednjim sekundama savladao Huventud sa 71:70.

Ta titula je jedinstvena, drugačija od svih drugih, jer su crno-beli došli do ovog istorijskog uspeha, iako su gotovo sve utakmice kao domaćini igrali u španskoj Fuenlabradi. Jedini meč u beogradskom ''Pioniru'' Partizan je odigrao u četvrtfinalu protiv Knora iz Bolonje.

Iz tog perioda rodilo se i veliko prijateljstvo na relaciji Partizan - Fuenlabrada, koje i danas traje, pa je crno-belima danas stigla i čestitka i iz tamošnjeg košarkaškog kluba.

Ali, ono što je na Tviteru privuklo posebnu pažnju, jeste i čestitka sa Tviter naloga RSB-a, a crno-beli su se svojim najvećim rivalima zahvalili na čestitki.

Povodom današnje godišnjice oglasio se i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

''Sa ponosom se sećamo najvećeg uspeha u istoriji KK Partizan i srpske klupske košarke. Uspeha koji inspiriše i obavezuje da bez obzira na okolnosti, uvek stremimo ka najvišim ciljevima. Čestitke svima koji su učestvovali i koji današnji dan slave!'', poručio je Mijailović.

*


*


*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke