Španci se razgoropadili, pobeda od 53 poena razlike!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.11.2020.
21:40
Izvor: Sportske.net

Prethodni poraz ih je, izgleda, prilično razbesneo!

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Poput reprezentacije Srbije, ni Španci ne blistaju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naš tim je pre dva dana poražen od Švajcarske, Španci su doživeli poraz od Izraela, ali su se danas i jedni i drugi iskupili za te kikseve. Srbija je bila bolja od Finske, slavila je sa 75:66, ali Španci nisu imali milosti prema Rumunima!

U četvrtom kolu Grupe A, Španija je savladala Rumuniju sa 53 poena razlike, rezultatom 94:41, što joj je tek druga pobeda u četiri odigrana kola, a zanimljivo je da je i prva pobeda bila ostvarena protiv Rumuna, uz poraze od Poljske i Izraela u međuvremenu. Upravo ta činjenica je Špance učinila nedostižnim za Rumune do kraja kvalifikacija, pa je Španija večerašnjim trijumfom praktično osigurala plasman na EP.

Rumuni su upisali sva četiri poraza, ovaj večerašnji se očekivao, razlika je samo pomalo iznenađujuća, a tome je najviše doprinela poslednja četvrtina, koju su Španci dobili sa 36:8.

Dario Brizuela je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 17 poena, Perez je upisao 12, a Kolom i Bareiro po 11 poena. Kod Rumuna jedini dvocifren Tohatan sa 13 poena.

Tabela Grupe A: Izrael 4-0, Poljska 2-2, Španija 2-2, Rumunija 0-4.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke