Španci vrbovali Sabonisa, otac Arvidas reagovao

Autor: Filip Rodic
utorak 09.04.2024.
21:31
Izvor: Sportske.net

Stopirao na vreme.

Twitter/LTU Basketball
Twitter/LTU Basketball

Povezane vesti

As Sakramento Kingsa Domanatas Sabonis je postao mašina sa dabl-dablove i tripl-dablove, među najboljim je centrima NBA lige.

Ono što uopšte nije bilo poznato, a otkriveno je u podkastu kod čuvenog Adrijana Vojnarovskog, jeste da je Domantas vrbovan za špansku selekciju. Hitrom reakcijom je to stopirao otac Arvidas.

Porodica Sabonis se preselila u Španiju 2003. godine, neposredno pre nego što se Arvidas poslednji put povukao iz NBA lige. Kao tinejdžer, Domantas je profesionalno igrao za Unikahu pre nego što je proveo dve godine u Gonzagi.

"Definitivno smo naučili i razvili raznovrsne veštine odrastajući u tom sistemu. Naročito u tinejdžesrkim godinama, kad je najvažnije", rekao je Sabonis Vojnarovskom.

NBA insajder je potom upitao da li je španska reprezentacija ikada pokušala da ga privuče na svoju stranu u nadi da će ga ubediti da predstavlja njihovu zemlju. Da podsetimo, Arvidas je na svom vrhuncu igrao u Estudijantesu i Real Madridu.

"Kada sam imao 14 godina, održavao se kamp. Pokušali su da me vrbuju kroz reči: 'To je samo kamp, dođi', ali moj tata je to brzo prekinuo. On je rekao: 'Ne, ne, dolaziš u Litvaniju ovog leta' ", rekao je litvanski reprezentativac, koji uopšte ne žali za svojom odlukom:

"Kako generacije prolaze, taj osećaj ostaje isti. Nema ništa bolje od igranja za svoju zemlju, posebno za Litvaniju. Košarka je ovde kao religija. Samo biti u tim timovima svakog leta, osećaj koji dobiješ, ne možeš to da uporediš ni sa jednom drugom igrom. Sa tim bojama zastave na tebi, svake godine je posebna grupa momaka koja stvara jaku vezu, odmah vidljivu na terenu", istakao je Domantas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke