Španski mediji: ''Epska pobeda Barse, spektakularna atmosfera, Petrušev pokvario utisak''

Autor: Darko Mitrović
petak 30.12.2022.
23:43
Izvor: Sportske.net

Najuticajniji španski sportski mediji posvetili su veliki prostor utakmici u ''Pioniru''.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je bila pred veličanstvenom pobedom nad Barselonom u prepunom ''Pioniru'', iako je već u prvoj četvrtini ostala bez povređenog Luke Vildoze, ali da tako ne bude pobrinuo se najpre Nikola Mirotić na kraju regularnog toka meča, a onda i Kori Higins u produžetku.

Barsa je ovaj meč 16. kola Evrolige dobila sa 99:94 (84:84), a španska ''Marka'' večeras donosi naslov:

''Trojka Mirotića spasila Barsi život u Beogradu, Higins rešio meč''.

U tekstu se dalje ističe ''najbolja partija u karijeri'' Filipa Petruševa, koji nije najbolje reagovao neposredno pre nego što je Mirotić pogodio trojku, jer ga nije faulirao.

''Barsa je odigrala tešku utakmicu u Beogradu koju je izgubila u poslednjim trenucima utakmice. Pri rezultatu 84-81, Mirotić je primio loptu, a Petrušev koji je mogao da ga faulira, nije to uradio i pokvario je sjajan učinak. Zvezda Barse ubacila je trojku uz zvuk sirene i iznudila produžetke. Tamo se pojavila Higinsova figura kako bi osigurala trijumf'', piše ''Marka''.

''Epska pobeda u Beogradu'', naslov je izveštaja španskog lista ''As'' sa večerašnje utakmice.

''Barsa je savladala Crvenu zvezdu nakon što je Mirotić iznudio produžetke spektakularnom trojkom'', navodi se na početku teksta, a zatim nastavlja:

''U ovoj veoma tesnoj Evroligi svaka utakmica je važna, ali u utakmici Crvena zvezda - Barsa svaki posed se računao. U meču za pamćenje, jednom od onih koji dovode navijače, 'blaugranci' su mnogo propatili da bi došli do pobede. Ne na početku, gde su dominirali, već kasnije.

Trojka Mirotića uz zvuk sirene je prebacila utakmicu u produžetke. U produžetku je Barsa igrala bolje, mirnije, a to je završilo porazom Crvene zvezde koja je odisala stavom. Bez Vildoze, povređenog na startu meča, Nedović i Petrušev stavili su čitavu Barselonu na konopac. Satoranski, u briljantnoj prvoj četvrtini, Higins i Mirotić bili su ključni za pobedu.

Spektakularna atmosfera Pionira, uključujući i bacanje konfeta, odložila je početak utakmice, ali nije zastrašila Barsu. Katalonci su rizikovali da izgube koncentraciju, zbog okruženja ili kašnjenja, ali to se nije dogodilo. Počeli su okršaj na sjajan način, stiskajući svaki napad i kontrolišući Vildozu'', piše ''As''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke