Španski mediji o Partizanovoj dominaciji, razočarani Baskonijom

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2023.
12:44
Izvor: Sportske.net

''Od lidera, do borbe za Top 8'', piše ''As''

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je sinoć bez većih problema slomio otpor Baskonije i u meču 19. kola Evrolige trijumfovao rezultatom 83:65.

Kako su vodeći španski mediji videli ovu utakmicu?

''Marka'' donosi tekst pod naslovom ''Baskonija upala u Partizanovu mrežu'', gde se na početku ističe dominacija crno-belih na terenu beogradske ''Štark Arene''.

''Još jedna loša utakmica u odbrani Baskonije donela je treći uzastopni poraz u Evroligi.

Baskonija je ovog petka pala u ruke Partizanu iz Beograda koji je od početka do kraja dominirao utakmicom i završio rezultatom 83-65, rezultatom koji je još jednom obeležio loš početak tima iz Vitorije'', piše ''Marka''.

I ''As'' podseća na poraze Baskonije od Albe i Bajerna u Nemačkoj, sinoćnji u Beogradu je bio treći u nizu.

''Posle kobne nedelje u Nemačkoj, poraza od Albe u Berlinu i od Bajerna u Minhenu, izabranici Žoana Penjaroje su krenuli ka Beogradu da igraju u možda najvrelijoj areni Evrolige. Najstariji se sećaju Perasovića, Hrvata, koji je tugovao za uvredama koje je dobio od Srba u posleratnom periodu na Balkanu. Taj meč, prvi posle rata, dobila je Baskonija u 'Pioniru' trojkom, tačnije, hrvatskog igrača. Sada igraju u drugoj dvorani, Štark areni u Beogradu.

Hauard nije čak ni putovao u Beograd zbog problema sa leđima. Američki snajperista već nekoliko dana ima problema na tom području, a nije ni ušao u avion, ali je onaj koji jeste bio Pi Henri, koji je u poslednjem trenutku ispao iz tima zbog problema sa povredom. Sada čeka razvoj događaja, ali ima 'nelagodnost mišića u tabanu desne noge, zbog čega je u poslednjem trenutku ostao van igre protiv Partizana'', piše ''As'' i na kraju zaključuje:

''Druga tema za analizu bio je međusobni skor, jer ne treba isključiti da se oba tima na kraju regularnog dela nađu u istom delu tabele. U Vitoriji su pobedili Penjarojini igrači sa 7 poena razlike tako da... još jedno razočaranje. Od lidera, do borbe za Top-8...''

Podsetimo, Partizan sada ima skor 9-10, a Baskonija je trenutno na dve pobede više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke