Španski mediji veličaju Valensiju: ''Pobeda na jednom od najtežih terena u Evroligi''

Autor: Darko Mitrović
petak 02.12.2022.
08:29
Izvor: Sportske.net

Oni su svoj crni niz prekinuli, kada će to Partizan da učini?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Meč protiv Valensije sinoć u ''Štark Areni'' mnogi su videli kao priliku da Partizan prekine seriju od tri uzastopna poraza, ali umesto toga, crno-beli su još jednom poklekli, ovoga puta posle produžetka, rezultatom 100:96 (84:84 u regularnom toku).

Trener Željko Obradović je posle meča ponovo istakao brojne kadrovske probleme u ekipi zbog kojih crno-beli ne mogu normalno ni da treniraju, a za to vreme španski mediji hvate ekipu Valensije koja je takođe bila u rezultatskoj krizi, ali ju je prekinula na ''jednom od najtežih gostovanja u Evroligi''.

''Lopez-Arestegi pokrenuo sjajnu Valensiju u Beogradu'', poručuje španski ''As'' u naslovu svog izveštaja.

''Valensija je stigla u pakao u Beogradu sa pet uzastopnih poraza. Pobeda joj je bila preko potrebna i uspela je da je ostvari. Nakon napada na Istanbul i Pirej, Mumbruovi puleni su odneli pobedu u Beogradu, jednom od najtežih terena u Evroligi'', navodi ''As''.

''Marka'' ističe da je Valensija pobedom u produžecima u Beogradu pokazala da izlazi iz krize.

''Igrači Aleksa Mumbrua odlično su završili meč i upisali petu pobedu u Evroligi.

Loš niz mečeva je okončan. Valensijae pobedila beogradski Partizan (96-100), u meču koji je završen u produžecima. Ulog je bio ogroman od početka do kraja, a igrači iz La Fonteta su sačuvali veru do poslednjih trenutaka i zahvaljujući timskoj igri pobedili su Srbe koji nisu gubili nadu uprkos zaostatku u produžecima'', piše ''Marka''.

Za razliku od Partizana, Zvezda je u seriji pobeda i večeras od 18 časova u ''Pioniru'' pokušaće da je nastavi. Rival crveno-belima biće Virtus iz Bolonje, a kvota u AdmirakBet-u na novu Zvezdinu pobedu iznosi 1.73.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke