Španski mediji: ''Za sve koji se pitaju zašto je Kevin Panter došao u Barselonu''

Autor: Darko Mitrović
subota 19.10.2024.
00:19
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije španskih medija posle sjajne utakmice u Beogradskoj areni.

Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©
Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Najinspirativniji je izveštaj tamošnjeg ''As-a'', čiji su novinari oduševljeni utakmicom u Beogradu, kao i igrom Kevina Pantera, čoveka odluke za pobedu Barselone nad Crvenom zvezdom u Beogradu (98:94).

''Titanska pobeda Barse'', naslov je njihovog teksta, u kom se između ostalog ističe:

''Ako imate člana porodice, prijatelja ili poznanika koji ne voli košarku, pokažite mu duel Barse i Crvene zvezde! Utakmica sa više od 25 promena vođstva na semaforu, sa tenzijom, strašću i kontroverzom, sa neverovatnim koševima, sa prepunim tribinama...

Sjajna utakmica u svakom smislu, sa odličnim Panterom i uzvišenim Jagom Dos Santosom, sa ogromnom neizvesnošću, neverovatnim produžecima i titanskom pobedom Barse. Jer nije samo bilo kakva, to je pobeda koja uzdiže Blaugranu na čelo takmičenja i pre svega na koji način. 

Protiv neporaženog tima, neprijateljskih navijača i više nego diskutabilnog suđenja. Protiv svega i protiv svih. Ovako je Barsa pobedila u Beogradu'', piše ''As'' koji Kevina Pantera opisuje kao pravog vođu na terenu.

''Ukupno 26 poena Amerikanca, uključujući neverovatnu trojku i koš koji je sve zapečatio, ali i ukradenu loptu koja je vredela igre. Sudije su pogrešno dale posed Crvenoj zvezdi, ali je Panterova akcija sprečila situaciju koja je mogla da ih košta utakmice'', dodaje ''As''.

Zanimljiv komentar ima i ''Marka'', pogotovo kada je Kevin Panter u pitanju.

''Za sve koji se pitaju zašto je Kevin Panter došao u Barselonu, utakmica protiv Crvene zvezde je savršen odgovor. Panter je Barsu držao na površini u najgorem trenutku, a onda je naterao da pobedi tamo gde je bila njegova kuća, u Beogradskoj areni, iako u rivalskom timu, Partizanu.

Kevin Panter, izviždan cele noći, odrastao je. Želeo je da se nametne od početka utakmice, ali se najviše pojavio kada je utakmica krenula uzbrdo'', piše ''Marka''. 

''Mundo Deportivo'' ističe da je Barselona večeras ostvarila ''epsku pobedu koju će teško nadmašiti do kraja sezone''.

''Blaugrana je posle produžetaka pobedila do sada jedini neporaženi tim u Evroligi Crvenu zvezdu sa 94-98 i izjednačila se na vrhu tabele. Učinili su to u brutalnoj atmosferi, sa 20.000 oduševljenih navijača u Beogradskoj areni i oporavili se od svih udaraca zadobijenih tokom mučne dvoipočasovne utakmice.

Kevin Panter postigao je 26 poena u pobedi, a u poslednjem delu produžetka istakao se odlučujućom trojkom i ukradenom loptom. Podržali su ga Jan Veseli sa 19 poena i Džabari Parker (13).

Daleko od toga da je bila zastrašena impresivnom atmosferom Beogradske arene, Barsa je izašla sa više koncentracije ako je bilo moguće i sa mnogo uspeha da dominira od početka. Panter je bio oštrouman sa prvim koševima, Parker ga je podržao'', piše ''Mundo Deportivo'' i dodaje da je Panter svojik poenima na kraju ''potpisao kaznu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke