Španski ''Mundo Deportivo'': ''El maestro Željko Obradović...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.02.2022.
19:44
Izvor: Sportske.net

Samo još jedna potvrda koliko je trener Partizana cenjen u Evropi.

Dragana Stjepanovic/Starsport.rs ©
Dragana Stjepanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dolazak ekipe Partizana predvođene trenerom Željkom Obradovićem izazvao je veliku pažnju u Španiji, gde će večeras crno-beli odigrati derbi Grupe A Evrokupa protiv domaćeg Huventuda iz Badalone.

Utakmica počinje u 21 čas, a španski novinari su iskoristili dolazak najtrofejnijeg trenera Evrope kako bi obavili intervju sa njim.

''Mundo Deportivo'' je večeras objavio tekst posle razgovora sa trenerom Partizana, a prva rečenica tog teksta počinje rečima: ''El maestro Željko Obradović...''

U nastavku je izdvojena zanimljiva Obradovićeva reakcija o treneru Barselone Šarunasu Jasikevičijusu, koji je svojevremeno igrao za Panatinaikos u najslavnijim danima ovog kluba kada je Obradović bio na klupi Atinjana.

''Strašno! Nema pojma, loš je...'', počeo je Obradović u šaljivom tonu i nastavio:

''Šalim se, naravno. On je bio moj igrač i imam veoma poseban odnos sa njim. Odlično radi, jedan je od najboljih trenera, vidi se da kontroliše ekipu, da ga igrači prate. On je moj veliki prijatelj, imam jako važno prijateljstvo sa njim, zaista'', istakao je Obradović.

Tokom intervjua je, između ostalog, govorio o za mnoge iznenađujućoj odluci da se vrati u Partizan posle tri decenije.

''Znam da je mnogim ljudima bila nejasna moja odluka da se vratim u Partizan. Očigledno ne razumeju šta je to ljubav, ne razumeju šta osećam prema Partizanu. Osećam se komforno u radu sa mladim igračima. Za mene je to raj.

Volim svoj posao, volim da radim sa igračima. Osećam se motivsano kao i prvog dana kada sam počeo ovaj posao, možda sam čak i motivisaniji nego pre 30 godina'', izjavio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke