Spanulis krenuo trenerskim putem i idealizuje Srbe - Šta bi to preuzeo od Obradovića i Ivkovića?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 01.03.2022.
17:21
Izvor: Sportske.net

Nije loš model.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Proslavljeni grčki košarkaš Vasilis Spanulis otpočeo je trenerski posao, a imali smo priliku da ga gledamo prethodne sedmice u Srbiji na Evroliginom ANGT turniru.

Tim povodom, grčki "24.sport" uradio je intervju sa popularnim "Kil Bilom" koji je ime i reputaciju stekao noseći dres Olimpijakosa, iako je prethodno stasavao u Panatinaikosu. Živa je legenda Evrolige, ali nakon završetka igračke karijere, rešio je da se razvija u trenerskom pogledu.

Vodio je selekciju Next generations team Belgrade sa u na turniru u Beogradu sačinjenog od košarkaša iz Srbije i regiona i nakon početnog poraza od Mege usledila su dva trijumfa. Imao je uspone i padove, pokazivao emocije, jer to je Spanulis.

Tokom svoje karijere imao je priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem i pokojnim Dušanom Ivkovićem, od kojih je, kako kaže za medije iz domovine, mnogo naučio i želi da ide upravo njihovim stopama.

"Imao sam dobar odnos sa svim trenerima, ali svakako da su moji mentori bili Duda Ivković i Željko Obradović", rekao je Spanulis, a potom je upitan koje segmente bi pokupio od njih.

"Od Obradovića bi to definitivno bila njegova trenerska genijalnost. On je genije tokom meča. Nikada se ne "zaglavi". Toliko je širokog uma i toliko je pronicljiv da je uvek jedan ili dva koraka ispred vas. Problem koji mu postavite, on pronađe ivicu kako bi otežao vama. Od Dude bih uzeo njegovu disciplinu i postavku tima. Bio je neverovatan u tome. Gledao je mlade košarkaše... Bio je sjajan u pogledu discipline, kako da unapredi svoje igrače, kako da im da slobodu. Bio je nezamisliv".

Spanulis je prošlog petka iskoristio priliku i uz svog dobrog prijatelja i agenta Miška Ražnatovića posmatrao duel Srbije i Slovačke u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke