Spanulis ne priča sa Obradovićem, ali tvrdi: "On je genije"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.10.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Sve najlepše i o pokojnom Dudi Ivkoviću.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Imali su legendarni Vasilis Spanulis i Željko Obradović sjajnu saradnju u periodu kada je Srbin bio na klupi, a sadašnji selektor reprezentacije Grčke  jedan od najboljih igrača Panatinaikosa.

Ipak, 2010. godine Spanulis je "ujeo za srce" navijače "zelenih" i prešao u redove omraženog rivala Olimpijakosa. Tada je došlo do sukoba njega i Obradovića i od tada nemaju kominukaciju.

To nije sprečilo Grka da u intervjuu za tamošnji "Sport24" u superlativu govori o sadašnjem treneru Partizana.

"Obradović je genije. Jedan od najboljih, ako ne najbolji trener u istoriji evropske košarke. Možeš da naučiš samo ako si pored njega svakodnevno. Od srca mu se zahvaljujem na onome što me naučio i što mi je ukazao poverenje. Verovao mi je. Liderska uloga u timu gospodina Obradovića dala mi je krila“, rekao je Spanulis, koji je poželeo Srbinu sve najbolje u nastavku karijere.

"Meni je najvažnije da mirno spavam. Spavam ja dobro, spava i gospodin Obradović. Život ide dalje. Želim njemu i porodice sve najbolje i zahvalan sam mu na četiri godine koje smo zajedno proveli.“

Sve najlepše imao je da kaže o još jednom srpskom treneru, pokojnom Dudi Ivkoviću, koji ga je trenirao u Olimpijakosu.

"On je bio veličina. Uz trenera Obradovića, dvojica ponajboljih trenera u istoriji. Bio je drugačiji trener. Duda mi je otvorio krila da poletim. Podigao mi je samopouzdanje i dao mi slobodu da pokažem talent tako što je formirao tim oko mene. Imali smo neverovatan odnos. Išli bismo na kafe, razgovarali o treninzima. Podrška koju mi je dao je bila elitna. Uvek sam osećao divljenje i strah pored njega“, bio je iskren Spanulis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke