Spanulisov emotivni oproštaj: "Verujem da sam uradio sve"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 27.09.2021.
18:55
Izvor: Sportske.net

Kraj duge i uspešne karijere.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Vasilis Spanulis završio je košarkašku karijeru. On je danas poslednji put govorio pred novinarima. 

Spanulis je najveći deo svoje karijere proveo u Olimpijakosu, gde je bio 11 godina i iz čijeg dresa se oprostio od košarke. Prethodno je igrao za AEL, Marusi, Panatinaikos, Hjuston. 

"Imao sam dugo putovanje u košarci. Mnogo sam naučio, iskusio sam momente koje nisam mogao ni da zamislim. Stekao sam porodicu, ali zaista sve što sam doživeo zaista je bilo nezamislivo. Neki od tih momenata koje sam doživeo doveli su do toga da izgubim kosu“, rekao je Spanulis.

„Nisam uvek bio najbolji saigrač, bio sam veoma težak za sardanju nekada. Bio sam grub sa saigračima. Ali, razgovarao sam sa njima i znaju da je to uvek bilo za dobrobit tima. Mislim da sam bio inspiracija mnogima da nikada ne odustanu i da nadmaše sopstvena očekivanja“, nastavio je legendarni košarkaš.

„Igrao sam za Marusi, Panatinaikos, u NBA, ponovo PAO, ali Olimpijakos je bio moja Itaka. Želim da se zahvalim predsednicima, imali smo svoje momente, dobre i loše, ali uvek smo bili na istoj strani, moji treneri, moji saigrači i moja porodica, brat i majka“, govorio je dalje Spanulis.

„Mnogo puta sam čuo da se sportisti posle karijere suoče sa depresijom. Mislim da imam mnogo iskustva i da sam time blagosloven. Verujem da sam uradio sve. Borio sam se sa povredama, pokušao sam još jednom da se vratim, ali to je bilo to. Tu sam pred vama, nemam nikakve beleške za ono što želim da kažem, pričam iz srca kao što sam to uvek radio“, završio je Spanulis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke