Sparsi na korak, "Bradonja" svirao kraj!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.04.2015.
08:39
Izvor: Sportske.net

Hjuston je u polufinalu, posle eliminacije Dalasa, već mogu da namirišu novi derbi Teksasa!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Kraj jedne teksaške priče, Dalas nije mogao ozbiljnije da ugrozi Hjuston, ne samo zbog povreda. Džejms Harden je vodio Roketse do četvrte pobede, dobili su seriju u pet mečeva i otišli u polufinale.

"Bradonja" je ubacio 28 poena, imao 8 asistencija, Terens Džons je bio tajno oružje u poslednjoj četvrtini, kada je ubacio 10 poena Mavsima.

Dalas je loše šutirao, to je bila i njihova jedina šansa, s obzirom na dominaciju "Supermena" pod obručima, 18 poena i 19 skokova. Gosti su se spustili na jedan posed serijom od 7:0 u finišu, ali je pomenuti Terens Džons sa šest poena u nizu prelomio.

Ponovo se sa tribina čulo "MVP", kada je Harden ukrao jednu loptu, sjajno asistirao Džonsu koji je zapečatio sudbinu komšija.

Mavericks Rockets Basketball

Kod Dalasa, Monta Elis 25 poena, 7 asistencija, ali nedostajao je pravi Novicki, podsetimo Rondo je eliminisan, Čandler Parsons povređen.

Hjuston sada čeka rasplet između Sparsa i Klipersa, već se nazire novi derbi Teksasa.

Novi brejk šampiona. San Antonio je uspeo da ponovo slavi na Pacifiku, imaće šansu u četvrtak da završi posao kod kuće. Tim Dankan je ubacio 12 od ukupno 21 poena u drugom poluvremenu, Kavi Leonard dodao 18 poena. Klipersi su jurili prednost gostiju, serijom 7:1 se spustili na -1.

Onda je Grifin promašio pobedu, DeAndre Džordan uspeo da loptu ubaci u koš, ali je on posle pregledavanja poništen. Opravdano, dirao je loptu dok je bila na obruču.



Kliperse je skupo koštao očajan šut sa linije bacanja, promašili su 16, sada su na pragu eliminacije. Grifin je ubacio 30 poena, imao 14 skokova, ali je napravio ključne greške u finišu i promašio par slobodnih bacanja. DeAndre Džordan je postigao 24 poena, imao 14 skokova, ponovo je Greg Popović primenio taktiku fauliranja u drugoj i trećoj četvtini. Džordan, najgori izvođač bacanja u ligi je promašio 9 od 16 šuteva sa linije penala.

Rezultati:

Hjuston - Dalas 103:94 (4:1)
Klipers - San Antonio 107:111 (2:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke