Spektakl u Bostonu - Tejtum briljirao protiv Netsa, Durent (samo) odličan

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 06.03.2022.
21:39
Izvor: Sportske.net

Izvanredna partija asa Seltiksa.

EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Povezane vesti

Košarkaši Boston Seltiksa ostvarili su treću pobedu u nizu pošto su na svom terenu slavili protiv Bruklin Netsa 126:120, zahvaljujući izvanrednoj partiji Džejsona Tejtuma, strelca 54 poena, poništivši odličan meč Kevina Durenta, koji se zaustavio na 37.

Durent je odlično ušao u utakmicu, a zatim mu se pridružio i Kajri Irving, međutim i domaći su bili raspoloženi i nisu dozvolili Netsima da odličnom igrom dođu do velike prednosti.

U finišu prve četvrtine probudili su se Oldridž i Dragić, pa su Netsi drugu deonicu dočekali sa plus pet.

Početak druge četvrtine obeležio je Tejtum, koji je sa dve trojke u nizu doneo preokret Seltiksima, a uprkos nešto boljoj igri u ovom delu utakmice, gosti su na poluvreme odneli svega dva poena prednosti.

Drugo poluvreme počelo je odličnim raspoloženjem Tejtuma, koji je novom trojkom stigao do 25. poena za novi preokret Seltiksa, ali je u finišu deonice proradio i Durent i doveo Netse na plus devet na minut pre kraja četvrtine.

To nije demotivisalo Tejtuma da se ponovo demonstrira klasu, pa se sa tri slobodna bacanja u nizu doneo minus jedan Seltiksima na ulazu u odlučujuću četvrtinu.

Ovaj košarkaš odlično je počeo i četvrtu četvrtinu i 41. poenom na meču doneo novu prednost za Seltikse.

Probudili su se Braun i Horford i, ali na drugoj strani ni Durent nije popuštao.

Tejtum nije posustajao. Kako se kraj utakmice bližio, koncentracija mu nije posustajala i vodio je Seltikse ka trećoj pobedi u nizu.

Durent je na minut pre kraja doneo Netsima minus tri, ali je Braun uzvratio na suprotnoj strani.

Do kraja meča Seltiksi nisu ispuštali prednost, a osim Tejtuma trijumfu je dao pečat i Braun sa 21 poenom, dok je u redovima poraženih osim Durenta zapažen bio i Irving sa 19 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke