Splićani se surovo osvetili Ciboni!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net

Em su Zagrepčani ispali nekorektni, em su ubedljivo poraženi.

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

Samo dan pošto je ubedljivom pobedom nad sarajevskim Sparsima izborio opstanak u ABA ligi, Split je večeras morao i na duel sa Cibonom, u drugoj utakmici polufinala hrvatskog plej-ofa.

Podsetimo, svemu je prethodila neočekivana uvertira, jer su Zagrepčani odbili zahtev Splita da se ovaj meč odloži za jedan dan zbog pomenutog duela sa Sparsima.

Ipak, takav potez ništa nije doneo Ciboni, koja je večeras na svom terenu ubedljivo poražena od Splita rezultatom 93:71.

Dueli sa Splitom su u poslednje dve godine postali pravi košmar za Cibonu, jer je ovo osmi uzastopni meč u koje su Zagrepčani poraženi od Splićana, u različitim takmičenjima.

Ovaj večerašnji poraz je za ekipu Vladimira Jovanovića posebno bolan jer je označio eliminaciju Cibone iz plej-ofa i kraj sezone za Zagrepčane.

Splićani su večeras bili dominantni, posebno u drugom poluvremenu, kada su razliku učinili nedostižnom, pa su u Ciboni jedva čekali kraj meča.

Roko Leni Ukić sa 18 i Marko Luković sa 16 poena bili su najefikasniji večeras u ekipi Splita, a Cibonu su predvodili Planinić sa 16 i Drežnjak sa 14 poena.

Cibona sada čeka rivala u finalu plej-ofa, a to će biti bolji u majstorici drugog polufinala, između Zadra i Gorice.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke