Spolstru iznerviralo pitanje o Jokiću: "To je smešno, momak je neverovatan"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 05.06.2023.
15:35
Izvor: Sportske.net

Slavio je Majami u drugom meču finala NBA lige. Serija se seli na Floridu.

EPA-EFE/RHONA WISE
EPA-EFE/RHONA WISE

Povezane vesti

Košarkaši Majamija pobedili su Denver u drugoj utakmici velikog finala NBA lige. Nikola Jokić je bio najbolji u svom timu, ali izostale su njegove asistencije, kojih je bilo četiri na ovom meču. Treneru Majamija Eriku Spolstri, nije se svidela konstatacije novinarke ESPN-a da je cilj ekipa protiv Denvera da Jokića pretvore ili u poentera ili asistenta. 

,,To je smešno. Neko ko ne zna mnogo o košarci to tvrdi. Momak je neverovatan igrač. Dve godine zaredom bio je najbolji košarkaš na svetu (MVP). Ne možete samo reći: 'Učiniću ga poenterom'. Oni ne igraju tako, imaju mnogo različitih akcija iz koje te mogu ugroziti", rekao je Spolstra, pa dodao:

,,Moramo da se fokusiramo na ono što radimo. Pokušavamo da radimo stvari na teži način. A on (Jokić) zahteva od vas da mnoge stvari morate da radite na teži način. Ima naše puno poštovanje", završio je on. 

Džamal Marej ubacio je 18 poena, 12 je dodao Eron Gordon, dok se Brus Braun zaustavio na 11.

Sa druge strane, kod Majamija je sa 23 poena glavnu reč vodio Gejb Vinsent, dva manje dodali su Džimi Batler i Bem Adebajo, dok su faktori sa 14, odnosno deset poena, bili Maks Štrus i Dankan Robinson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke