''Sportske'' u Atini - Efesova lekcija Makabiju! A onda je počela ''grmljavina''...

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2024.
19:42
Izvor: Sportske.net

Najbolje tek sledi.

Sportske.net/Darko Mitrovic
Sportske.net/Darko Mitrovic

Povezane vesti

Večeras je u Atini počeo šesti po redu turnir ''Pavlos Janakopulos'' koji se prvi put igra na otvorenom, i to na objektu od ogromnog istorijskog značaja - ''Panatinaiko'' stadionu, poznatom i pod imenom ''Kalimarmaro''.

Turnir je otvoren utakmicom između Efesa i Makabija, a slavio je Efes rezultatom 89:66!

Iako je prva utakmica počela tri sata pre duela domaćeg Panatinaikosa i Partizana, veliki broj navijača je već tada ispunio tribine ''Kalimarmara''. Sigurno je desetak hiljada navijača bilo prisutno na tribinama pred početak meča između Efesa i Makabija, a do kraja je to bili i svih 36.000 gledalaca, kako i je i najavljeno prethodnih dana.

Navijači su uglavnom mirno pratili prvi meč, sve dok se pored terena nije pojavio trener Panatinaikosa Ergin Ataman, koji je gromoglasno pozdravljen.

Bez Larkina u timu, a predvođen Smitsom i Oturuom, Efes je stekao ''plus pet'' na ulasku u finiš prve četvrtine. Na ulasku u poslednji minut prvog kvartala, Menko smanjuje trojkom na 21:19, a posle još jednog neiskorišćenog napada ekipe iz Istanbula, Makabi je ponovo prišao na samo poen zaostatka.

Sredinom drugog kvartala Efes vraća pet poena prednosti posle Vilisove trojke, za vođstvo od 33:28. Nedugo  zatim je Nvora sa linije penala uvećao prednost na sedam poena razlike. Ali, kao i u završnici prve četvrtine, Makabi je uspeo da uhvati priključak i na poluvreme se otišlo samo sa poenom razlike.

Lojd sa devet i Oar sa osam poena su predvodili ekipun Makabija u prvom poluvremenu, a u Efesu su glavnu reč vodili Oturu sa 10 i Smits sa 7 poena.

-

U pauzi je publiku zabvljao di džej, a drugo poluvreme počelo je u istom ritmu, ali je na oko tri minuta pre kraja trećeg kvartala Efes stigao do ''plus 14'' - 62:48. Uz Smitsa i Oturua se razigrao i Brajant, čijom trojkom na sedam sekundi do kraja treće deonice tim iz Istanbula uvećava svoju prednost na 18 poena razlike - 71:53 na ulasku u poslednjih deset minuta.

Početkom četvrte deonice Buboa je pogodio za 78:57 i bilo je jasno da Makabi nema rešenja da dođe do preokreta.

U tim trenucima je postajalo sve zanimljivije na tribinama, gde su navijači ovacijama počeli da pozdravljaju i Lesora, pa Slukasa, a onda se nakratko začulo i skandiranje ''Obradović, Obradović''.

Na ulasku u poslednjih minut meča počela je i prava ''grmljavina'' sa tribina, pa smo zahvaljujući navijačima Panatinaikosa osetili i koliko je akustičan ovaj jedinstveni sportski objekat. 

Na kraju, Brajant 16, Oturu i Osmani po 14 poena, Šmits 11 u pobedničkoj ekipi, a u Makabiju 12 poena postigao je Oar, po 11 Lojd i Rendolf.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke