Srbi odlični, ali nije bilo dovoljno, ''stotka'' Hamburga u Litvaniji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.11.2021.
20:16
Izvor: Sportske.net

Nenad Čanak bez rešenja za agresivnu igru nemačkog tima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Četvrto kolo Evrokupa u Partizanovoj Grupi A počelo je utakmicom između litvanskog Lijetkabelisa i nemačkog Hamburga, a na kraju su gosti iz Nemačke trijumfovali rezultatom 100:96.

Ovo je prva pobeda Hamburga posle tri uzastopna poraza, a tim Nenada Čanka doživeo je i drugi poraz na svom terenu, uz dve pobede u gostima.

Predvođena Mejsnerom i Braunom, ekipa Hamburga silovito je započela ovaj meč i u prvoj četvrtini upisala 33 poena, uz dvocifrenu prednost. Ipak, u drugom i trećem kvartalu, domaći su uspeli da uhvate rezultatski priključak, ali u poslednjoj deonici gosti su ponovo počeli da pune koš litvanskog tima, još jednom su upisali 33 poena za četvrtinu i na kraju došli do zasluženog trijumfa.

Mejsner je bio najefikasniji u pobdničkoj ekipi sa 20 poena i sedam skokova, a pratili su ga Braun sa 18 i Kristen sa 13 poena.

Kod domaćih Orelik ubedljivo najefikasniji sa 31 poenom, a odlični su bili i srpski internacionalci - Đorđe Gagić i Nikola Radičević sa po 13 poena, s tim da je Gagić upisao i osam skokova, a Radičević i 12 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke