Osveta za kraj - Srbija nadoknadila -11 i pobedila Švajcarsku!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.02.2021.
14:44
Izvor: Sportske.net

Pobeda reprezentacije Srbije.

KSS/Twitter
KSS/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Srbije pobedili su selekciju Švajcarske rezultatom 88:81.

Pred poslednju četvrtinu Švajcarci su imali +11, ali su naši dodali gas u poslednjoj deonici koju su dobili sa čak 30:12.

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, pošto su "Orlovi" već izborili plasman na Eurobasket, pa je ovo bila prilika da Kokoškov pruži šansu nekim drugim igračima te da tako vidi na koga može da računa.

Selektor Igor Kokoškov odlučio je da meč počne petorka  Jaramaz, Anđušić, Petrušev, Rebić i Raduljica, ali početak nije protekao najbolje za naš tim.

Švajcarska je bolje počela, od samog starta je vodila, a u jednom trenutku je imala čak i +8 - 9:17. 

Naš tim se konsolidovao tokom druge četvrtine, Švajcarci su održavali minimalnu prednost i na pauzu otišli sa dva poena - 39:41. 

U prvom delu najbolji je bio Petrušev sa 14 poena, pratio ga je samo Anđušić sa 10. 

U trećoj deonici naši košarkaši su odigrali prilično loše u odbrani, dopustili su Švajcarcima da ubace čak 28 poena. Švajcarci su ponovo ušli su seriji i trojkom Mlađana stekli i dvocifrenu prednost - 48:59. Upravo su da sa dvocirenom prednošću Švajcarci i ušli u poslednju četvrtinu.

Naši su zaigrali nešto čvršće u odbrani tek početkom poslednje deonice, a poenima Avramovića i Petruševa smanjujemo na 62:69.

Usledila je strašna serija, Švajcarci nisu imali koš iz igre, samo jedno bacanje, pa naši stižu i preokreću serijom 13:1 - 71:70. 

Srpski košarkaši su odlučili da dodaju gas, blistali su Petrušev, Luković i Anđušić i odjednom je plus pet za naše - 81:76.

Do kraja, naši su samo povećali prednost da bi i ubedljivo slavili sa 88:81.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke