Fantastičan ritam Sonje Vasić, neverovatan preokret Srbije na startu Evrobasketa!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.06.2021.
20:16
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija u finišu naše reprezentacije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je savladala na startu grupe B reprezentaciju Italije rezultatom 86:81 nakon velikog preokreta i produžetaka. Italijanke imale +6 u poslednjem minutu regularnog dela. 

Srbija se prvi put odvojila nakon što su Sonja Vasić i Jelena Bruks, dve najiskusnije naše košarkašice, uspele da pogode trojke, a onda je Jelena pogodila još jednom za 16:10. 

Ipak, nije vredelo, Italijanke su se brzo vratile u meč i povele početkom druge deonice, Cubaj je igrala sjajno, sve je slutilo na jednu veoma neizvesnu utakmicu. 

Počelo je trojkom Sonje Vasić iz ugla u drugom poluvremenu, bio je to nagoveštaj da će naše igračice igrati bolje, a onda je i Crvendakić pogodila trojku sa istog mesta kao odličan odgovor na zonu protivnika, bili su to poeni za izjednačenje - 43:43. 

Ipak, Italijanke su ponovo uspele da se odvoje, a kada je na ulasku u poslednji minut treće četvrtine Romeo uspela da pogodi za tri poena, bilo je 49:57. Ana Dabović je do kraja četvrtine je vratila Srbiju trojkom u igru pred ulazak u poslednju deonicu. 

Sonja je propustila priliku da dovede Srbiju do izjednačenja šutem izdaleka, a na drugoj strani Kiz je povisila na 56:61. 

Dosta je u našem napadu zavisilo od Ivon Anderson koja je lako probijala u napadu protivničku odbranu, ali su naše košarkašice propustile nekoliko otvorenih šuteva od kojih je zavisio krajnji ishod meča. 

Vratile su Italijanke 8 poena prednosti na 5 minuta pre kraja, a onda je i Romeo iskoristila oba penala za 58:68, što je bila najveća prednost u dotadašnjem toku meča. Na 3 i po minuta do kraja Ivon Anderson promašuje trojku kojom smo mogli da se vratimo na -5, ali je to učinila Sonja Vasić pola minuta kasnije nakon odlične role Tine Krajišnik u tim trenucima meča. 

Smanjila je Ivon Anderson na -3, usledile su dve trojke, jedna na jednoj, druga na drugoj strani (Zandalasini i Bruks), pa smo imali još jednu šansu do kraja meča da ugrozimo italijansku reprezentaciju. 

Na ulasku u poslednji minut Italijanke su imale +6 zahvaljujući dobrom izvođenju slobodnih bacanja, Sonja Vasić je pogodila za 70:74. Usledila je neverovatna završnica, Italijanke su promašile dva slobodna bacanja, da bi na drugoj strani u kontri Ana Dabović poentirala, a onda je Saša Čađo ukrala loptu koja je završila kod Sonje Vasić za 74:74, pa se otišlo u produžetke. 

Italijanke su odmah povele sa 3 poena prednosti, a onda fantastična Sonja Vasić, poeni, blokada, pa asistencija u kontri za Crvendakić koja je donela Srbiji prednost (80:79). Ključne poene postiže Sonja Vasić u tranziciji, bilo je 2+1 za velikih 84:79 na minut i po do kraja. Veoma bitne poene nakon ofanzivnog skoka, pogađate, Sonje Vasić, postiže Maja Škorić.

Sonja Vasić koja završava za dva meseca svoju igračku karijeru je imala 27 poena, 13 skokova i 7 asistencija, Ivon Anderson 18 poena, Bruks 14 poena i 8 skokova uz 5 asistencija. Kod Italijanki Zandalasini 18 poena. 


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke