Pala je Španija - Srbija posle drame u polufinalu EP!

Autor: Sportske Net
sreda 23.06.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Bravo devojke.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkašice Srbije  uspele su da se plasiraju u polufinale Evropskog prventva, pošto su u Valensiji  pobedile Španiju nakon produžetka 71:64 (posle regularnog dela 62:62)

Španija je bolje otvorila meč i povela, da bi Jelena Bruks poentirala u kontri i dovela Srbiju do prve prednosti od 8:7. Usledila je serija Španije od 5:0 i vodstvo. Prilično neizvesno je bilo u prvom kvartalu, a posle 10 minuta Španija je imala minimalno vodstvo od 15:13.

U drugoj četvrtini Saša Čađo je naizgled pogodila prvu trojku za Srbiju, ali nagazila je liniju, pa su upisana dva poena. Španski tim je polako počeo da preuzima kontrolu, bio je dominantan u skoku. Vodile su košarkašice Španije 23:17. Posle ofanzive domaći tim je dugo bio bez poena, ali Srbija to nije iskoristila, pa je i dalje bila u zaostatku. Čađo je imala priliku za preokret, ali je promašila. Veoma mali broj poena postignut je u drugoj deonici, pa je na poluvremenu bilo 27:23 za Španiju.

Srbija se mučila sa trojkama, od osam pokušaja nije ubacila nijedan. Imala je 17 skokova, od tog dva u napadu, dok je Španije od 25 skokova, realizovala 12 ofanzivnih.

Dobro je otvorila treći kvartal Srbija i realizovala seriju od 6:0 što je dovelo do izjednačenja. Nevena Jovanović je proradila i vezaa četiri poena. Nalet srpskih košarkašica presekla je Konde trojkom. Međutim, Srbija je ponovo ubacila šest poena zaredom i povela 35:32, a kao šlag na tortu stigla je i prva trojka. Precizna je bila Nevena Jovanović, koja je ostala sama na šutu za tri. III još jedna trojke Jovanovićeve, ali stigla je trojka i na drugoj stani, pa je pred poslednju četvrtinu bio 43:43.

Brzo se igralo početko četvrte četvrtine. Španija je stigla do minimalne prednosti i održavale je do sredine deonice. Srbija nije uspevala da pronađe priključak, loše je igrala odbranu koja je do poslednje deonice bila adut. Anderson je ubacila trojku i smanjila na poen razlike minut i po do kraja, potom je Vasić šutirala, ali vreme je isteklo. Ispravila se već u sledećem napadu za vodstvo od pola koša. Na kraju je sudinica dosudila diskutabilna dva bacanja kod faula koji je napravila Srbija i Španija je izjednačila. Igrali su se produžeci. 

U produžetku drama se nastavila. Srbija se dobro branila, ali nije uspela da realizuje ključnu trojku. 

U timu Srbije najviše poena ubacila je Vasić, 19, Anderson 17, uz sedam skokova, a nju je pratila Jovanović sa 12.

U Španiji Ovinja je ubacila 14 poena, Ndur 12, a Kasorla 11.

Srbija u polufinalu igra protiv Belgije, koja je pobedila Rusiju 85:83. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke