Srbija bez sreće na žrebu - Amerikanke rival u četvrtfinalu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.09.2022.
15:46
Izvor: Sportske.net

Devojke, hrabro, pa šta bude!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nedugo pošto je završen poslednji meč grupne faze takmičenja, između Australije i Japana, obavljen je žreb četvrtfonalnih parova na Svetskom prvenstvu za košarkašice u Sidneju.

Preneli smo ranije danas, s obzirom da je naš nacionalni tim završio na trećem mestu u Grupi B, potencinalni protivnci Srbije bile su selekcije SAD i Kine, koje su zauzele prva dva mesta u Grupi A.

S obzirom da su Amerikanke bile dominantne u toj grupi, bez ijednog poraza, svakako su rival za izbegavanje u žrebu, ali žreb je baš njih spojio sa našim nacionalnim timom.

Tako će Srbija u četvrtak igrati sa selekcijom SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a bolji iz tog duela igraće u polufinalu protiv pobednika susreta Portoriko - Kanada.

Amerikanke su aktuelne svetske prvakinje, a kako su igrale od početka aktuelnog šampionata najbolja ilustracija su konačni rezultati njihovih mečeva u grupi: 87:72 protiv Belgije, 106:42 protiv Portorika, 77:63 protiv Kine, 145:69 protiv Južne Koreje, 121:59 protiv BiH.

U drugom delu ''kostura'' su još dva četvrtfinalna para. Francuska će igrati u četvrtfinalu protiv Kine, a domaća Australija će se sastati sa selekcijom Belgije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke