Srbija protiv Saleta Đorđevića na Mundobasketu!

Autor: Mladen Heleta
subota 29.04.2023.
14:56
Izvor: Sportske.net

Egzotična grupa u prvoj fazi.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

U Manili je održan prilično komplikovan i dugačak žreb za Svetsko prvenstvo u košarci, koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Selekcija Srbije bila je u drugom šeširu, a u prvoj fazi takmičenja nije dobila nijednog rivala iz prvog i trećeg šešira. Igraće u Manili na Filipinima, u grupi B, zajedno sa Portorikom, Kinom i debitantom Južnim Sudanom.

Dakle, na megdan Srbiji će izaći njen bivši veoma uspešni selektor Aleksandar Đorđević, koji sada predvodi Kineze. Srbija i Kina će se sastati u prvom kolu 26. avgusta.

U prvoj fazi Mundobasketa ima osam grupa od po četiri tima, a po najbolja dva iz svake će proći u drugu rundu, gde će se formirati nove četiri grupe od po četiri ekipe. Grupa B će se ukrstiti sa grupom A, u kojoj se nalaze Italija, Dominikanska Republika i Angola, pa će naš tim ako prođe ponovo ići na Italijane, koji su nam u prethodna dva leta naneli dva bolna udarca, ali će objektivno, uz Italiju, biti veliki favorit da ode među osam najboljih na turniru.

Po najbolje dve iz novoformiranih grupa obezbediće plasman u četvrtfinale.

Kada je reč o ostalim grupama, najviše pažnje će privući ona u kojoj će igrati Amerikanci i Grci, jer se očekuje da Janis Adetokumbo predvodi Grčku. U drugoj fazi ćemo verovatno imati Amerikance, Litvance i Grke u istoj grupi, pa neko neće ni u četvrtfinale. Slovenci imaju lak posao, kao i svetski prvaci Španci, a Crnogorci imaju grupu koja im daje nadu da mogu da prođu u drugu fazu. Najjača po imenima je grupa H u kojoj se nalaze Kanada, Francuska, Letonija i Liban.

Evo sastava svih grupa:

A: Filipini, Italija, Dominikanska Republika, Angola

B: Srbija, Portoriko, Kina, Južni Sudan

C: SAD, Grčka, Novi Zeland, Jordan

D: Litvanija, Crna Gora, Meksiko, Egipat

E: Japan, Australija, Nemačka, Finska

F: Slovenija, Venecuela, Gruzija, Zelenortska Ostrva

G: Španija, Brazil, Iran, Obala Slonovače

H: Kanada, Francuska, Letonija, Liban

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke