Srbija i Kari Pešić, još nije gotovo?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 15.10.2024.
08:17
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Iskusni stručnjak objavio je odlazak sa pozicije selektora, ali dolazak novog rukovodstva u KSS mogao bi to da promeni.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Svetislav Pešić nedavno je potvrdio da nije promenio odluku da napusti poziciju selektora reprezentacije Srbije, ali čini se da novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije nije odustalo od tog plana.

Sport klub preneo je nezvanična saznanja da pregovori sa Pešićem još uvek nisu okončani, te da će konačan ishod isti biti poznat pre 21. novembra kada počinje kvalifikacioni FIBA prozor.

Isti izvor navodi da bi u slučaju nastavka saradnje, ugovor Pešića bio vredniji od onog koji je imao do sada, a spekuliše se o sumi između 500.000 i 600.000 evra godišnje.

Novi predsednik KSS Nebojša Čović najavio da će pokušati da produži saradnju sa iskusnim stručnjakom koji je na Mundobasketu prošle godine osvojio srebrnu medalju, a ove se okitio olimpijskom bronzom na turniru u Parizu.

Od preostalih kandidata za poziciju selektora ističe se Aleksandar Đorđević koji je završio svoju misiju kao selektor Kine ove godine, pa bi njegov eventualni dolazak bio drugi pošto je na klupi Srbije proveo punih šest godina od 2013. do 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke