Srbija je na Evropskom prvenstvu, sve je lakše sa Petruševim!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.02.2021.
17:52
Izvor: Sportske.net

Današnja pobeda to je i definitivno potvrdila.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo, pošto je u pretposlednjem kolu kvalifikacione Grupe E savladala Gruziju u Tbilisiju sa 92:66!

Kolo pre kraja su rešene sve dileme u ovoj grupi, pa će na završni turnir otići Gruzija kao prvoplasirana, kao i Srbija i Finska, dok će poslednjeplasirana Švajcarska morati da čeka neku drugu priliku.

Naš tim je danas u odsustvu selektora Igora Kokoškova sa klupe vodio Dejan Milojević i odlično je obavio taj zadatak.

Doduše, tokom prvog poluvremena je ''škripalo'' u napadu, efikasan je bio samo Filip Petrušev, kasnije mu se pridružio i Anđušić, ali srećom ni selekcija Gruzije nije bila šuterski raspoložena, pa je imala čak 12 promašenih šuteva za tri poena.

Prve trojke viđene su tek u finišu prvog poluvremena i na jednoj, i na drugoj strani, a Srbija je uspela da stekne nešto osetniju prednost i da u nastavak meča uđe rezultatom 37:31 u svoju korist.

Od tih 37 poenma Srbije, 16 je upisao Petrušev, a 10 Anđušić.

Ali, ako je u prvom poluvremenu bilo rezultatske neizvesnosti, drugo poluvreme je donelo mnogo bolju igru ''Orlova'' koji su sredinom poslednje deonice stekli i 24 poena prednosti (78:54). I dalje su ''rešetali'' Petrušev i Anđušić, a povremeno su im se pridruživali i Avramović, Jaramaz, Raduljica...

Iako je Gruzija pokušala da se u finišu rezultatski vrati u igru, naš tim nije dozvolio bilo kakvu neizvesnost, rutinski je sačuvao ubedljivo vođstvo i na kraju zasluženo pobedio.

Filip Petrušev je meč završio sa 27 poena, šest skokova i dve asistencije, a Anđušić ga je pratio sa 22 poena, dva skoka i pet asistencija. Gruziju je predvodio Šermadini sa 20 poena i osam skokova.

Tabela Grupe E: Gruzija 4-1, Srbija 3-2, Finska 2-3, Švajcarska 1-4.

Za dva dana igraće se poslednje kolo, a sastaće se Finska i Gruzija, odnosno Srbija - Švajcarska. Treba se revanširati i Švajcarcima za šokantni poraz koji su nam naneli u ovim kvalifikacijama...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke