Srbija je silna, a tek će biti! Pokoren "Akropolis kup" pred kvalifikacije

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
20:38
Izvor: Sportske.net

Treća deonica je bila ključna.

@KSSrbije/Twtter
@KSSrbije/Twtter

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku u poslednjoj kontrolnoj utakmici sa 75:64 (19:21, 18:13, 23:11, 15:19) i osvojila je "Akropolis kup".

Na osnovu viđenog, Srbija deluje veoma dobro, a fale brojni košarkaši poput Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića, Miloša Teodosića, Nikole Milutinova, Vladimira Lučića, Marka Gudurića, Nikole Kalinića...

Selektor Igor Kokoškov odabrao je startnu petorku za ovaj susret: Jović, Lazić, Dobrić, Bjelica i Marjanović.

Nisu "orlovi" najbolje otvorili meč u Atini. Sa dve trojke, Grčka je imala 6:0, pre nego što je Boban Marjanović pogodio pod košem. Međutim, bolji ritam imali su domaćini predvođeni Slukasom i Mitogluom.

Osim na semaforu, Srbija je dominirala u skokovima i asistencijama, ali bilo je nešto više izgubljenih lopti. U samoj organizaciji napada, tim Igora Kokoškova imao je poteškoća. Trojkom Ognjena Dobrića, koji je sjajan na ovim pripremnim utakmicama u Grčkoj, Srbija je po prvi put povela na utakmici.

Da se igra u nešto rasterećenijem ritmu kod obe selekcije, pokazala je statistička kolona "izgubljene lopte“. Na poluvremenu je Srbija imala dve više (12:10).

Srpski tim je veoma dobro igrao u tranziciji tokom čitavog turnira. Naravno, Portoriko i Meksiko nisu merilo, ali tih momenata bilo je i protiv Grčke i naš tim je imao lake poene. Dobrić je nastavio da blista, gađao je trojke kao od šale i definitivno se ozbiljno nametnuo Igoru Kokoškovu uoči skraćenja spiska. Takođe, na ovom duelu istakao se i Aleksa Avramović, momak koji se dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom.

Pomenute kontre obezbedile su Srbiji seriju od 9:0 poenima Petruševa i Avramovića. Krilni centar Mege, za razliku od prethodna dva meča kada je briljirao, sada nije imao previše lopti, pa samim tim ni poena poput duela sa Portorikom i Meksikom, ali je uprkos tome bio dvocifren. Srbija je stekla +11 u drugoj polovini treće deonice i pobeda se nazirala. Razlika se povećavala, naš tim se rastrčao i početkom poslednjeg kvartala bilo je i maksimalnih +17.

No, Grci su uspeli da umanje uz pomoć Luncisa, Đanopulosa i Mitoglua, te su došli do -8, ali Stefan Jović mini-serijom otklanja sve sumnje.

Po 18 poena postigli su Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić, Marjanović je upisao 12, Petrušev 11, dok je Nemanja Bjelica uz pet poena imao 11 skokova i pet asistencija.

Naš tim od 29. juna očekuje kvalifikacioni turnir u Beogradu gde će se tražiti viza za Olimpijske igre.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke