Srbija je zemlja inteligentnih košarkaša, Vasa je još jedan dokaz!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 20.05.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Micić objasnio i na konferenciji za novinare kako se postaje veliki košarkaš.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Najbolji igrač Evrope prošle sezone i najbolji strelac Evrolige ove, Vasilije Micić, juče je uspeo trojkom da odvede svoj tim u finale Evrolige čime je postao veliki junak. 

Imao je sjajan uvod u finale na konferenciji za novinare pred odlučujući duel koji je na programu sutra. 

"Prvenstveno mislim da iskustvo sa ovog Fajnal-fora unikatno zbog tog sporijeg početka sezone, sa dosta uspona i padova, je uticao na to da probudi inat u nama, jer u trenutku kada gubite 12 utakmica na strani zaredom shvatate da nešto nije u redu i da se pali alarm. Od početka, kada smo se okupili, uvek sam napominjao da svaki igrač koji je deo kolektiva ima individualnu motivaciju da dokaže i pokaže svoje najbolje svetlo. Takvi pojedinci kada se okupe u dobar kolektiv kao što smo mi definitivno rezultat ne manjka. Ono što mi je najdraže od svega, apropo priče o Realu, tradiciji i pobedničkom mentalitetu, mislim da smo mi to uradili u ove četiri godine i jako mi je drago da sam deo ove priče sa Efesom", rekao je Micić. 

Micić se povredio u drugoj četvrtini, ali kaže da nije ozbiljno. 

"Što se tiče povrede, dobio sam udarac u drugoj četvrtini. Ali, kao što vidite igrao sam do kraja i pronašao sam način da doprinesem. Danas ćemo videti, ali mislim da nije toliko ozbiljno", kaže srpski plejmejker.

Da se radi o jednom izuzetno inteligentnom košarkašu govori i njegovo mišljenje o srpskom mentalitetu, a potom je objasnio kako se postaje bolji košarkaš.  

"Generalno kada se priča o mentalitetu to je malo i preuveličana stvar, kada se govori o srpskom mentalitetu. Ali, mislim da mi kao nacija imamo pozitivni stav prema teškim situacijama, volimo da preuzimamo odgovornost. Ja sam odrastao sa dosta kvalitetnih igrača koji su isto to radili i nadao sam se da ću i ja biti u toj nekoj poziciji. Nisam imao puno prilika da rešavam utakmice kao juče, ali je jako lep osećaj i mnogo mi je drago što se to desilo ovde", rekao je Vasilije Micić. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke