EP U16 - Srbija posle drame i preokreta Litvanije ostala bez polufinala

Autor: Sportske Net
četvrtak 10.08.2023.
22:47
Izvor: Sportske.net

Drama u samoj završnici meča.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Mladi košarkaši Srbije do 16 godina nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Skoplju, pošto su poraženi od Litvanije rezultatom 66:63. 

Litvanija je dobro otvorila meč, povela 10:5 sredinom prve deonice, ali je onda usledila serija Srbije 12:0 za vodstvo posle prvih 10 minuta. 

,,Orlići" su u drugom kvartalu uspeli da održe prednost i na poluvreme otišli sa malom, ali značajnom prednošću pri rezultatu 31:24. 

Nakon pauze Srbija je postala još dominantnija, vodila čak 12 razlike, međutim Litvanci su ušli u seriju i stigli na poen zaostatka. Nisu dozvolili naši košarkaši preokret, pa su četvrtinu završili sa 46:42 u svoju korist. 

Prava drama, što se i očekivalo, viđena je u poslednjoj četvrtini. Do izjednačenja je Litvanija stigla sredinom deonice, bilo je 51:51,kada je Srbija vezala tri dobra napada i ponovo povela 56:51 tri minuta do kraja meča. Litvaniju je Buika vratio  u meč i vodstvo od 60:56. Srbija je imala priliku da trojkom vrati prednost, međutim bez uspeha, ali je na drugoj strani Litvanija bila precizna, što je i prelomilo ovaj meč. Šekularac je postigao trojku u poslednjim sekundama, ali nedovoljno za preokret. 

U srpskom timu Petar Radović bio je najefikasniji sa 11 poena, dok je Marjanović upisao 10. Đorđe Šekularac postigao je sedam poena uz osam skokova. 

Litvance je vodio Buika sa 23 poena, pratio ga je Butajevas koji je postigao 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke