Srbija na korak od Tokija, ''stotka'' protiv Portorika!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.07.2021.
17:52
Izvor: Sportske.net

Sledi odlučujuća utakmica!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale kvalifikacionog turnira u Beogradu za plasman na Olimpijske igre. U polufinalu Srbija je savladala selekciju Portorika rezultatom 102:84 i od odlaska u Tokio je deli još samo jedna pobeda. Taj trijumf ''Orlovi'' će pokušati da ostvare u meču odluke protiv Italije koja je ranije danas ubedljivo savladala Dominikansku Republiku.

Počelo je vođstvom Portorika od 5:0 i to kao da je dalo dodatno samopouzdanje gostima koji su pokušali da od samog starta unesu nervozu u igru našeg tima.

Nismo blistali u tih prvih deset minuta, Portoriko je preko raspoloženog Pineira pronalazio rupe u odbrani ''Orlova'', pa su se i ovoga puta ponovile slabosti iz prethodnih duela sa Dominikanom i Filipinima.

Najava bolje igre reprezentacije Srbije bila je trojka Nemanje Bjelice na kraju prvog kvartala, za vođstvo našeg tima od 28:26.

Pineiro nam je i dalje pravio probleme, ali poboljšavao se šut reprezentacije Srbije, pa su trojke pogađali i Anžušić i Micić, a najveće oduševljenje izazvala je trojka našeg gorostasnog centra Bobana Marjanovića.

Dugo su nam Portorikanci ''disali za vratom'', ali pred kraj poluvremena Srbija se odvojila na desetak poena razlike, pa se na odmor otišlo rezultatom 51:40 u korist ''Orlova''.

U nastavku, Srbija je uspešno održavala vođstvo, a sredinom trećeg kvartala prisustvovali smo trojkaškom obračunu Nemanje Bjelice sa Portorikancima koji su uspeli da smanje na 66:60, ali nedugo zatim Srbija ponovo uvećava prednost na oko deset poena razlike.

Kako se meč bližio kraju, Portorikanci su bili sve nervozniji i nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama, a kada je Srbija povela sa 92:77 poenima Micića na oko tri minuta do kraja, pitanje pobednika bilo je rešeno.

Posle tajm-auta, Bjelica pogađa novu trojku za 95:77, pa je Srbija na kraju došla do veoma ubedljive pobede.

Vasa Micić je sa 21 poenom i osam asistencija bio najefikasniji u našem timu, Bjelica je upisao 18, uz sedam skokova, Anđušić 15, Petrušev 15 uz osam skokova, a Teodosić 11 poena i 10 asistencija.

U selekciji Portorika Pineiro 20 poena, koliko je imao i Kondit koji se raspucao u drugom poluvremenu, a Klavelj ih je pratio sa 17 poena.

Utakmici su prisustvovali i treneri Partizana i Crvene zvezde, Željko Obradović, odnosno Dejan Radonjić koji su se pre početka meča srdačno pozdravili na tribinama.

Finale Srbija - Italija je na programu u nedelju od 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke