Srbija ovo zaslužuje - Izvesno je, i Zvezda i Partizan u Evroligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 20.05.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Tokom ove nedelje predstavnici Evrolige borave u Beogradu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dolazi do velikih promena u Evroligi, sve usled rata Ukrajine i Rusije zbog čega su kažnjeni ruski timovi, pa su ostala upražnjena mesta koja će biti popunjena specijalnim pozivnicama, po svemu sudeći. 

Prema saznanjima "Kurira", AdmiralBet ABA liga će definitivno dobiti još jedno mesto u Evroligi za narednu sezonu. 

"Predstavnici elitnog takmičenja koji borave u Beogradu izrazili su spremnost da pored šampiona Aba lige još jedan tim sa ovih prostora dobije specijalnu pozivnicu za narednu sezonu. Taj tim biće gotovo izvesno iz Srbije, a jedina dileme je da li će to biti - Zvezda ili Partizan", prenosi "Kurir". 

Dakle, ukoliko finale AdmiralBet ABA lige budu igrali i Zvezda i Partizan, jasno je da će ta dva kluba igrati u Evroligi, a verovatno i u slučaju da jedan od ova dva tima osvoji šampionat Jadrana iako drugi ne bude igrao finale. 

Kandidati za upražnjena mesta u Evroligi su i Valensija i Bursa, prvi imaju problem jer je veliki broj španskih timova u eliti, drugi jer su smanjili budžet, a odlično je i što je Virtus osvojio Evrokup jer bi gotovo izvesno on dobio specijalnu pozivnicu. 

Partizan svoj meč igra u nedelju 22. maja, čini se da pobeda sada još više vredi za ekipu Željka Obradovića, a u AdmiralBetu kvota na pobedu crno-belih je 1,31.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke