Srbija pojačana na Belgiju, stigao evroligaški kalibar

Autor: Aleksandar Golubović
petak 26.11.2021.
21:31
Izvor: Sportske.net

Veruje u pobedu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaš Anadolu Efesa Filip Petrušev priključio se reprezentaciji Srbije pred kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo protiv Belgije.

Srbija je u četvrtak uveče u dramatičnom meču upisala pobedu protiv Letonije u Beogradu 101:100 , ali je već za dva dana očekuje neugodno gostovanje u Belgiji gde teži da zaokruži trijumfalnu nedelju.

U tome će imati pomoć MVP-a prošlosezonske AdmiralBet ABA lige i doskorašnjeg lider Mege, koji je nedugo nakon sletanju u Beograd odradio trening sa reprezentativnim saigračima.

"Selektor Pešić gleda da me što pre uvede u sistem i da pohvatam kretanje kako u napadu tako i u odbrani. Imamo još jedan trening u Belgiji, sutra putujemo i spremni smo za utakmicu. Večeras imamo sastanak, a znamo da im je Van Rosom glavni igrač i njega ćemo pokušati da zaustavimo", rekao je Petrušev u obraćanju medijima.

Podsetimo, zbog sukoba FIBA i Evrolige nekoliko kvalitetnih košarkaša je izostalo u reprezentaciji Srbije iz ovog kalendarskog "prozora".

Meč protiv Belgije na programu je u nedelju od 15:30 u Monsu, a naš predstojeći rival je lako izašao na kraj na gostovanju slabašnoj Slovačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke