Srbija sa velikim problemima može da krene put Tokija, ni situacija sa Bogdanom ne obećava

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.07.2021.
17:44
Izvor: Sportske.net

Polagali smo nade i da bi ovo konačno mogla biti TA godina, ali povrede uzimaju danak...

AP Photo/Brynn Anderson
AP Photo/Brynn Anderson

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije, sudeći prema poslednjim informacijama, neće otputovati na Olimpijske igre u Tokiju u najavljivanom sastavu.

Naravno, prvobitno moraju da izbore učešće na tom turniru, a ukoliko savladaju Portoriko u finalu ih izvesno čekaju Italijani. 

Problemi se nižu praktično iz dana u dan, a sve je počelo od trenutka kada je Nikola Jokić saopštio da neće biti deo reprezentacije ovog leta. Preboleli smo tu odluku. Žestok tempo je imao MVP najjače lige sveta, postaće otac u septembru i neophodno je da sa porodicom obavi sve neophodne pripreme.

No, sada se ređaju povrede u ekipi Igora Kokoškova. Udarce su u susretu sa Filipinima dobili Nemanja Bjelica i Vasilije Micić, upitan je Ognjen Dobrić, dok se situacija sa Nikolom Kalinićem popravlja i mogao bi da zaigra ,o čemu smo pisali tokom dana. Pored njih, ozbiljnu povredu na pomenutom meču doživeo je Stefan Jović i očekuje ga odmor od preko šest sedmica...

Oporavak Nemanje Nedovića od koronavirusa ne teče najbolje, a kako otkriva komentator Radio-televizije Srbije Slobodan Šarenac, izvesno je da plejmejker Panatinaikosa neće otputovati sa selekcijom našeg tima na potencijalne Olimpijske igre.

"Jokić je otkazao, Lučić isto ima problema sa povredom, sad i Jović… Prema informacijama koje imam, teško da će se pojaviti Nedović (oporavak od korone), Gudurić (hronična povreda tetiva) je takođe pod znakom pitanja, Bogdanović kako dobro igra moguće je da dođe do velikog NBA finala i završi u klubu tek tamo oko 20. jula, a tri dana kasnije počinju Igre. Tu ne postoji mogućnost da onda dođe u reprezentaciju", rekao je Šarenac za "Nova.rs".

Bogdanović ionako ima napornu sezonu iza sebe. Dve povrede su iza njega i kako smo u više navrata pisali, postoji određena verovatnoća da će ga Atlanta posavetovati da ne rizikuje ovog leta i odmori se za novu sezonu kako bi zalečio problematično koleno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke