SRBIJA ŠAMPION SVETA!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.06.2022.
21:58
Izvor: Sportske.net

Finale bez neizvesnosti!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3, u sastavu Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihajlo Vasić i Strahinja Stojačić novi je prvak sveta!

Naš tim je posle pobede u polufinalu nad domaćom Belgijom od 17:12, večeras trijumfovao i u finalu protiv Litvanije rezultatom 21:16 i tako doneo Srbiji petu titulu prvaka sveta!

Od samog početka meča reprezentativci Srbije su nametnuli svoj ritam, ekspresno su poveli sa 5:0 i potom bez većih problema održavali prednost.

Napadački su odlično funkcionisali, igrali efikasno, pa su do 21. poena stigli znatno ranije od predviđenog vremena.

Tako je Srbija ponovila uspeh koji je ostvarivala i 2012, 2016, 2017. i 2018. godine, a u poslednjih šest godina samo je reprezentacija SAD-a 2019. godine uspela da prekine ovaj srpski šampionski niz.

Izgledalo je na početku ovog šampionata da bi naš tim mogao da ima dosta problema, jer se u prviom mečevima prilično mučio protiv autsajdera, Novog Zelanda i Portorika, ali kako je takmičenje odmicalo reprezentacija Srbije je igrača sve bolje i ono najbolje sačuvala za najvažnije mečeve.

Dominacija se nastavlja, od Srbije nema boljih u basketu, a Dejan Majstorović je proglašen za MVP-ja ovog Svetskog prvenstva. Njemu je ovo četvrta titula prvaka sveta!

Na kraju, dodajmo da je bronzanu medalju osvojila Francuska, koja je posle velike drame u borbi za treće mesto savladala Belgiju posle produžetka sa 18:17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke