Srbija se sprema za Belgiju, a koliko vremena ima da se popravi ključna stvar?

Autor: Sportske Net
četvrtak 25.11.2021.
23:04
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Pešić je zadovoljan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Srbije u nezvesnom meču ostvarili su prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nad Letonijom. Selektor "orlova" Svetislav Pešić posle meča je istakao je da pobednički duh presudio.

"Najvažniji su moral i karakter koji smo pokazali i to što smo verovali u pobedu sve vreme. Najbolji kvalitet večeras jeste verovanje da možemo da pobedimo. Mi koji smo igrali, a sada smo treneri, znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja ima svoj dan i koja je napadački talentovana“, rekao je Pešić i dodao:

Nekoliko puta smo se vratili u igru, pronalazili i mentalnu snagu i motiv da se iznova vraćamo. Izvući jednu ovakvu utakmicu je sjajno, publika nas je malo digla, što povećava moral ekipe u takvoj situaciji. Voleo bih da bude tako i u sledećim utakmicama, da više verujemo ovim momcima. Po vašem mišljenju, nemamo najbolje igrače ovde, a ja se ne bih složio. A ako i nisu, hajde da ih napravimo da budu najbolji. Imaju maksimalnu podršku i verujemo im“.

Letonija je pokazala visok kvalitet i pre svega zavidne šuterske sposobnosti. Ubacivali su trojke 16/34.

"Fenomenalan su tim. Mi možemo da igramo bolje u odbrani, u to nema sumnje, ali nismo iznenađeni – znali smo da su talentovan napadački tim. U prvih deset minuta su šutirali 92 posto iz igre… Uprkos njihovoj odličnoj igri, verovali smo da ćemo naći rešenje i da ćemo uspeti da pobedimo“.

Suđenje je naišlo na negodovanje kako publike, tako i stručnog štaba, a a situacija je eskalirala prilikom dosuđene tehničke greške. 

"Tehnička greška je deo igre. Ne volim da komentarišem to“.

Na pitanje koliko je vremena ostalo da se popravi igra u odbrani, Pešić je odgovorio:

Ima vremena. Ne može da bude perfektno. Mi smo na poslednjem treningu igrali fantastično, u skladu s principima koje želimo. Pik-en-rol se brani na ovaj način, napad u tranziciji na ovaj… Neki igrači dolaze iz klubova u kojima je filozofija odbrane slična mojoj, neki ne – negde se u odbrani jedan na jedan gura lopta u ćošak, a negde se gura ka liniji penala. To su neke stvari za koje je potrebno vreme, ali čini me srećnim to što žele i što su koncentrisani. To je veliko zadovoljstvo za mene“.

U nedelju Srbija igra meč drugog kola u Belgiji, koja je danas pobedila Slovačku. 

Biće teška utakmica. Mala, rasprodata dvorana, tako smo i mi u Sarajevu birali male dvorane, kao i Rabotnički – uđeš, ne znaš gde ti je dupe, gde ti je glava“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke