Srbija sutra overava plasman na EP?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.02.2021.
16:44
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Vreme je da se popravi utisak.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

I dok će košarkaši Crvene zvezde sutra imati evroligaških obaveza (meč sa Zenitom), reprezentacija Srbije će za to vreme odmeriti snage sa Gruzijom u Tbilisiju, u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo će biti meč petog, pretposlednjeg kola, a posle četiri odigrana u Grupi E, Gruzija je prva sa 4-0 i siguran je učesnik EP, Srbija je na drugom mestu sa učinkom 2-2, a treća i četvrta su Finska i Švajcarska sa po jednom pobedom i tri poraza.

Sam poslednjeplasirani iz grupe neće ići na Evropsko prvenstvo, pa bi Srbija pobedom nad Gruzijom otklonila sve dileme.

Razlog za opomenu je činjenica da je Gruzija slavila u Beogradu sa 94:90.

Ipak, reprezentativci Srbije, Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić veruju u pobedu ''Orlova''.

''Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su već dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku utakmice. Od tada je prošlo godinu dana, puno toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti sutra da dođemo do pobede'', izjavio je Jaramaz, a prenosi zvanični sajt KSS.

''Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedelju pobedimo i da tako na najbolji mogući način završimo ove kvalifikacije'', objašnjava Danilo Anšušić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke