AdmiralBet KLS sluša Pešića, formira se ozbilljna liga!

Autor: Mladen Heleta
petak 15.09.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

U AdmiralBet KLS-u veruju u što brži povratak Partizana.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Košarkaški šampionat u zemlji aktuelnih svetskih vicešampiona, AdmiralBet Košarkaška liga Srbije, počinje 1. oktobra.

U susret startu nove sezone, na Staroj planini, drugu godinu uzastopno, od danas do nedelje se održava seminar na kom učestvuju predstavnici klubova, treneri i sva službena lica lige - sudije, delegati i kontrolori suđenja.

Čelnici AdmiralBet KLS-a ugostiće u ova tri dana predstavnike Košarkaškog saveza Srbije i Udruženja košarkaških trenera Srbije, kao i FIBA oficira za integritet.

Direktor lige Aleksandar Grujin bio je zadovoljan posle sednice Skupštine, koja je trajala oko 120 minuta. Ono što je privuklo pažnju je da se najavljuje formiranje ozbiljne domaće lige, a baš to je sinoć tražio selektor Srbije Svetislav Pešić.

"Skupština je bila veoma dobra, sa puno kvalitetnih predloga i puno dobrih odluka. Osvojena su sva akta koja su bila neophodna pred početak sezone. Biće tu i nekih novina, a to je da ćemo u naredne dve godine napraviti sistem da od sezone 2025/2026 stvorimo ligu koju će svi igrati i koja će imati prohodnost u evropska takmičenja. To je sjajna stvar i pred nama su dve godine ozbiljnog rada da se pripremimo i postavimo sistem onako kakav treba da bude. Takođe, čvrsto stojimo iza stava da KLS u ABA 2 ligu treba da šalje tri učesnika, ali isto tako da ABA 1 mora da usliši naš zahtev i da praktično kroz ABA 2 i šesti tim iz Srbije mesto u elitnom regionalnom takmičenju. Mi ćemo narednih dana uputiti saopštenje prema AdmiralBet ABA ligi sa jasnom porukom da Srbija mora da ima šest ekipa u tom takmičenju", rekao je Grujin

Partizan već dve godine ne igra AdmiralBet KLS, prošle godine nije imao svoje predstavnike na Staroj planini, a sada je tu ispred crno-belih Mlađan Šilobad.

"Ja verujem da u Partizanu ima dosta ljudi koji su razumni. Partizan treba da bude deo sistema KLS-a, a ja sam i danas izneo stav da ne vidim razlog da oni to ne budu i da ne učestvuju u takmičenju i na sednicama. Verujem da ćemo u narednom periodu imati Partizan u takmičenju", kazao je Grujin.

U svetlu nemilih događaja koji su potresli košarkašku scenu u Srbiji, pozivu se sa velikim interesovanjem odazvala i FIBA, u cilju edukacije svih na temu prevencije i suzbijanja malverzacija u sportu.

"Ono što je jako važno istaći je da ćemo imati vrlo korisna predavanja od strane predstavnika FIBA vezana za prepoznavanje situacija koje mogu uputiti na potencijalne neregularnosti utakmica", konstatovao je Grujin i potom posebno naglasio:

"KLS je u proteklom periodu bio pouzdan partner FIBA u rasvetljavanju tih negativnih pojava u sportu. Od strane FIBA smo dobili i zvanično zahvalnost za uložen trud u prikupljanju i dostavljanju svih informacija do kojih smo došli, kako bi svi oni koji su činili nedozvoljene radnje i time uticali na regularnost utakmica i celokupnog takmičenja, bili procesuirani. Kazne koje su izrečene su oštre kako bi bile primer svima da se nešto slično ne ponovi, a ono na čemu ćemo mi predano raditi zajedničkim snagama sa FIBA i klubovima je prevencija, kako bismo sve te negativnosti u potpunosti iskorenili, jer regularnost takmičenja je ono što je prioritet", završio je Grujin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke