Srbijo, budi ponosna, imaš najboljeg košarkaša na svetu! Kouč Meloun majicom rekao sve!

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.06.2021.
07:55
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić napravio čudo...

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Nikola Jokić je MVP.

I to je več dovoljno da zanemiš, teško je i zamisliti razmere ovog podviga kada je košarka u pitanju. Nikola je prvi centar koji je osvojio MVP titulu u poslednje dve decenije i malo više, to je pošlo za rukom Šakilu O'Nilu 2000. godine. 

On je prvi igrač u istoriji košarke koji je postao MVP, a da je draftovan u drugoj rundi. Ispunio je i zavet Kobija Brajanta koji je pred tragediju rekao da samo od Nikole zavisi da li će biti MVP i da ima potencijal da to ostvari.

I uspeo je, momak iz Sombora se pridružio Brajantu kao prvi igrač koji je odigrao svaku utakmicu u sezoni za tim i stigao do titule MVP-ija. Legendarni Kobi je to napravio u sezoni 2007-08.

Ovde nije bilo dileme, 91 glas za prvo mesto za Jokića, ostali strašni igrači kao Kari, Pol, Embid, Adetokumbo i bivši MVP Derik Rouz imali su zajedno 10 glasova. 

Jokić je regularnu sezonu zavrpio sa 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije. Samo su još Oskar Robertson i Rasel Vestbruk imali takve brojeve u tri kategorije u istoriji košarke. "Big O" je to napravio tri, Vestbruk dva puta u karijeri.

Majk Meloun je došao na konferenciju za medije sa majicom na kojoj su bili ispisani svi negativni komentari o Jokiću, potcenjivanje koje je prošao. Na leđima je pisalo "Jokes on you" što je bila svojevrsna poruka svima koji su sumnjali.

Sam Jokić se u svlačionici zahvalio saigračima. 

Zbog toga je najveći uostalom, jer uvek misli na tim. 

Treba da budemo ponosni na Nikolu Jokića!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke