Srbin bio idol Gorana Dragića, a koga bi iz regiona izdvojili Stiv Neš i Dirk Novicki?

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.08.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Veliki dan sutra u "Stožicama".

Fundacija Goran Dragić
Fundacija Goran Dragić

Povezane vesti

Tokom sutrašnjeg popodneva u "Stožicama" održaće se zvaničan oproštaj proslavljenog slovenačkog košarkaša Gorana Dragića koji će okupiti brojne zvanice iz sveta ovog sporta.

Nekolicina košarkaških velikana prisutna je u Ljubljani ovih dana ili će biti, kada se sutra pojave u prestonici Slovenije. Goran Dragić kao uspešni reprezentativac, te član Sansa, Roketsa, Hita, Reptorsa, Netsa, Bulsa i Baksa odlazi u penziju, a na današnjem brifingu sa medijima pojavio se on, zajedno sa Dirkom Novickim, Krisom Bošom i Bilom Dafijem gde su odgovarali na razna pitanja.

Jedno od njih ticalo se i uticaja igrača sa ovih prostora na svetsku košarku, pa su upitani ko im je omiljeni "Ex-Yu" košarkaš.

"Goran, bez dileme (smeh). Omiljeni sigurno. Očigledno je tu velika istorija u ovom regionu, u sportu, košarci posebno. To sve je napravilo veliki temelj posebno za Luku i Nikolu Jokića. Ova dva momka su svetska klasa. Možda i najbolji skoro koji su ikada igrali košarku. To je potvrda kvaliteta ovog regiona, ali kvaliteta svih koji su ovde igrali 20-30, 50, 70 godina. Lepo je doći u ovaj deo sveta, koji jako voli košarku, tu je toliko mnogih sjajnih košarkaša. Ali favorit mi je Goran", rekao je Kris Boš, a prenosi "Telegraf".

Dirk Novicki je nabrojao nekoliko velikih imena, jer, zaista, teško je izdvojiti jedno...

"Teško je reći ko je ovde najbolji. Mi smo svi "studenti". Gledali smo svi Divca, Đorđevića, Danilovića... Toliko je sjajnih igrača koji su došli, meni jedan od omiljenih je Peđa Stojaković, igrao sam sa njim. Osvojili smo šampionat zajedno, ali toliko je sjajnih igrača, legendi, koji su napravili da košarka bude popularna ovde".

Mikrofon je potom uzeo Goran Dragić koji je izdvojio legendu srpske reprezentacije i Partizana.

"Ja ću reći jednog. Moj idol je bio Predrag Danilović i voleo sam da gledam Tonija Kukoča. Ali svi iz ovog regiona, bili su velika inspiracija, za mene, za njih, za sve", naveo je Dragić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke