Srbin i Crnogorac u borbi za posao - Džikića na klupi Budućnosti menjaju dva jaka imena!

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.06.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Odlična imena u igri!

AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić na pragu je odlaska iz Budućnosti s zaključivanjem aktuelne sezone.

Iako je takmičarska godina bila relativno uspešna, posebno na domaćem planu u okviru kojeg su osvojili titulu šampiona Crne Gore, a i Kup, Aleksandar Džikić je na izlaznim vratima kluba.

Tako se već pominju imena koja bi mogla da ga zamene, a u prvi plan proizašla su dva. Prvo je Zvezdan Mitrović, trener bogatog iskustva. Poslednje datira iz Monaka sa kojim je osvojio Evrokup da bi sredinom prošle sezone bio smenjen zbog nesuglasica sa svlačionicom, prevashodno Majkom Džejmsom. To se odrazilo na rezulate i Crnogorac je napustio kneževinu.

Drugo ime koje se dovodi u vezu sa klupom Podgoričana je etablirano u domaćim okvirima. U pitanju je trener Igokee Dragan Bajić za koga mnogi veruju da je vreme za veći izazov. Radi sjajan posao u Laktašima, te je Igokea zahvaljujući njemu iznedrila nekoliko odličnih igrača, a usput su konstantno u vrhu regionalne košarke. 

Prošle godine je izabran za najboljeg trenera sezone u AdmiralBet ABA ligi, a ove je sa svojim timom došao do plej-ofa regionalnog takmičenja. Takođe, pre nekoliko dana osvojio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa Igokeom.

Danas se širom Evrope igraju završnice košarkaških prvenstava, a mi bismo izdvojili duel Virtusa i Armanija. Domaćin je, prema AdmiralBet-u ogroman favorit i kvota na trijumf ekipe iz Bolonje je 1.62.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke