Srpkinje deklasirale Hrvatice za plasman na Evropsko prvenstvo

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.02.2023.
19:53
Izvor: Sportske.net

Naše igračice će braniti zlato na predstojećem Evrobasketu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkašice reprezentacije Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo pošto su savladale Hrvatsku sa 85:57 u hali "Ranko Žeravica"  u okviru 5. kola kvalifikacija.

Praktično se od samog početka nije postavljalo pitanje pobednica. Srpkinje su dominirale, šut ih je služio i to je, između ostalog, bio glavni razlog uverljive pobede nad rivalkama iz komšiluka

U prvom poluvremenu igračice Marine Maljković su potpuno dominirale i kroz nekoliko dodavanja uspevale da razbiju defanzivni blok ekipe Stipa Bralića što je rezultiralo rastom prednosti koja je u tih 20 minuta najviše dostigla 14 poena.

Nije došlo do opuštanja ni u nastavku. Ivon Anderson, Jovana Nogić i Nevena Jovanović vukle su sve konce, a sve to na krilima odlične podrške sa tribina hale "Ranko Žeravica" u kojoj su pokraj terena sedeli predstavnici KSS i selektor muške reprezentacije Svetislav Pešić.

Dominirala je Jovana Nogić sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 10 skokova. Niko joj ništa nije mogao. Prito, šutirala je za tri poena 6/10. Ivon Anderson ju je pratila sa 19 poena, a Nevena Jovanović je imala 12.

Izabranicama Marine Maljković u nedelju preostaje okršaj protiv Bugarske, ali već je jasno da naše dame učestvuju na Evrobasketu koji je na programu na jesen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke