Srpkinje pred teškim izazovom, Brazilke će imati ogromnu podršku sa tribina!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
21:45
Izvor: Beta

A pobeda bi imala ogroman značaj, imajući u vidu poraz od Nemačke.

Andrija Sokovic/Starsport
Andrija Sokovic/Starsport

Povezane vesti

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik rekla je danas da njena ekipa ne sme sebi da dozvoli oscilacije i loše periode u igri protiv Brazila, u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre.

Košarkašice Srbije će utakmicu drugog kola kvalifikacionog olimpijskog turnira u Belemu igrati u subotu u ponoć protiv domaćeg Brazila.

"Pred nama je veoma važna utakmica. Brazil je pokazao izuzetan kvalitet i pristup na jučerašnjem meču. Svesne smo da igramo protiv ekipe domaćina koja ima ogromnu podršku sa tribina. Zbog toga je važno da ne dozvolimo sebi oscilacije i loše periode, jer će svaki minut utakmice biti presudan", rekla je Krajišnik, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Verujem da ćemo kao tim izaći na teren i pre svega dobrom, timskom odbranom, a zatim pametnijim odlukama u napadu, nametnuti ritam i imati kontrolu tokom cele utakmice", dodala je Krajišnik.

Srbija je u prvom kolu izgubila od Nemačke sa 73:66, dok je Brazil doživeo poraz od Australije 60:55.

I košarkašica Ivon Anderson je rekla da očekuje da će meč protiv Brazila biti veliki izazov.

"Ovo je duel dve poražene ekipe iz prvog kola i obe se bore da se nađu na Olimpijskim igrama u Parizu. Videle smo kako su igrale, sa velikom podrškom brazilske publike, pa znamo da će utakmica biti veoma teška. Mi ćemo ući spremne i očekujem dobru igru koja treba da nam donese očekivan rezultat", rekla je Anderson.

U drugoj utakmici grupe sastaće se Australija i Nemačka u subotu u 21.00.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke