Srpkinje sad čekaju žreb - Dve ''paklene'' opcije, teže nije moglo!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.09.2022.
11:38
Izvor: Sportske.net

Nije onako kako smo navikli na većini takmičenja.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Srpske košarkašice su na put u Sidnej ispraćene bez mnogo očekivanja ovdašnje javnosti koja je bila razočarana neuspehom naših košarkaša na Evrobasketu.

S obzirom da je selektorka Marina Maljković izvršila smenu generacija i da su joj nedostajale pojedine igračice zbog povreda, bilo je neizvesno šta se od njih može očekivati u ovom trenutku, ali je Maljkovićeva već tokom priprema isticala da naš nacionalni tim ima svetlu budućnost.

To se već na ovom takmičenju potvrdio, Srbija je još juče potvrdila plasman u četvrtfinale, a danas je sve začinila pobedom nad veoma jakom selekcijom Francuske, koja nas je u Tokiju ostavila bez olimpijske medalje.

Da bismo znali na kom mestu će se naći reprezentacija Srbije, moraćemo da sačekamo ishod meča između Australije i Japana od 12.30, ali je jasno da će naše ''lavice'' ipak biti treće ili četvrte. Ali, ni tada se neće znati protiv koga će Srbija igrati u četvrtfinalu, jer će se parovi odrediti na žrebu.

Dve prvoplasirane ekipe iz Grupe A (SAD i Kina) biće potencijalni rivali našem timu, a s obzirom da su Amerikanke pokazale zastrašujuću formu u grupi, da su ostvarile svih pet pobeda, da su postavile novi rekord po broju poena na jednoj utakmici (145 protiv Južne Koreje), jasno je da ih valja izbeći u žrebu, iako su i Kineskinje sjajne i dobile su sve ostale utakmice osim protiv SAD. Taj meč su Amerikanke dobile da 77:63.

Dakle, u jednom šeširu biće SAD i Kina, a u drugom verovatno Srbija i Francuska, ukoliko Australija savlada Japan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke